Újabb fejezet

2023.06.13. 12:11

A Soros által támogatott civilek uniós pénzekből hangolnak a gyermekvédelmi törvény ellen

Tanároknak és iskolában dolgozó szakembereknek szervez képzést az Amnesty International Magyarország.

MW

Az Amnesty International Magyarország és melegjogi civil szervezetek közös demonstrációja az Oroszországi Föderáció Nagykövetsége elõtt a budapesti Andrássy úton 2013. szeptember 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Kallos Bea

Idén nyáron lesz két éve, hogy a magyar Országgyűlésben megszavazták a gyermekvédelmi törvényt, amelyet aztán 2022. április 3-án népszavazás is megerősített. Noha a népszavazás eredménye egyértelművé tette, hogy széles egyetértés van abban, hogy a gyermekeket békén kell hagyni, a Soros György által finanszírozott szervezetek nem így látják. 

A Tűzfalcsoport legfrissebb cikke felhívja a figyelmet a gyermekvédelmi törvény ellen folytatott küzdelem legújabb fejezetére, az Amnesty International által meghirdetett Befogadó terek elnevezésű képzésre, amely kiemelt célja, hogy minél több olyan iskola legyen Magyarországon, ahol a szexuális és nemi kisebbségekhez tartozó diákok biztonságban érzik magukat, önmaguk lehetnek és kibontakoztathatják képességeiket, mert a társaikkal egyenlő jogokat élveznek.”  

A képzés kulcsszereplői az iskolában dolgozó tanárok, szakemberek, akik egy 16 órás ingyenes továbbképzésen vehetnek részt, amely után már el fognak igazodni az ­LMBTQ-fogalmak között, valamint tisztában lesznek a homofób- és transzfóbtörvény (gyermekvédelmi törvény) negatív társadalmi hatásaival. Ezenfelül, ahol relevánsnak érzik, be tudják majd építeni a szexuális és nemi kisebbségeket érintő tartalmat az óráikba. 

A tényfeltáró blog cikke szerint a 16 órás képzésre legközelebb június 24-én Budapesten, a Budapest Pride keretében kerül sor, a tanfolyam végén pedig a résztvevők tanúsítványt is kapnak. 

Mint írják, a Befogadó terek kétéves oktatási projekt 2022. májusában indult, és az Európai Bizottság „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) elnevezésű programja keretében finanszírozzák. 

A Bizottság az Amnesty International Magyarországnak és több másik szerveztnek is forrást biztosít, akiket szintén a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül Soros támogat. A Magyarországnak járó uniós forrásokat – amelyek segítségével a pedagógusok béremelését is végre lehetne hajtani – ugyanakkor ideológiai okokból visszatartja az Európai Bizottság, de gond nélkül ontja a pénzt az olyan szervezetekbe, amelyek a nyílt társadalom hálózatának tagjaiként egyébként sem szűkölködnek. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában