Otthonteremtés

2023.06.17. 08:35

Továbbra is lízingelhetnek lakást a honvédek

A Magyar Nemzet cikke szerint a baloldal hangulatkeltésre használta fel a bankok egyoldalú akcióját.

MW

Honvédtisztek avatása a Szent István-napi állami ünnepségen a budapesti Kossuth téren 2021. augusztus 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A baloldali hangulatkeltés ellenére továbbra is biztosított az ingatlanlízing lehetősége a honvédelem területén szolgáló állomány lakhatásának támogatására. A Honvédelmi Minisztérium már megegyezett az ország piacvezető pénzintézetével, de további bankokkal is egyeztet, hogy még több otthonteremtési kedvezményt érjen el a katonáknak – írja a Magyar Nemzet.

A minisztérium emlékeztetett arra is, hogy a lakhatás-támogatási rendszert tekintve a lízingtámogatás nem az egyetlen és kizárólagos eszköz a honvédelmi tárcánál: számos olyan támogatás elérhető, amelyek az otthonteremtést szolgálják, illetve az állomány lakáshitel-, lakásfenntartási költségeinek enyhítését célozzák.

A 2010 előtt időszakkal ellentétben mára már a legénységi állomány is részesülhet lakhatási támogatásokban, például szolgálati lakás, lakáspénz, törlesztési támogatás, nagy- és csonkacsaládok számára nyújtott pályázati támogatás biztosításával.

A minisztérium számára elsődleges az állomány megtartása, továbbá az, hogy a fiatal generáció számára is olyan megoldásokat tudjon kínálni, például a próbaidő alatt nyújtott támogatás (lakáspénz), amelyek alapján a honvédelmi szolgálatot választják élethivatásnak.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában