LMBTQ-propaganda

2023.07.17. 10:45

Ellenzéki politikusok is feltűntek David Pressman Pride-piknikén

David Pressman zugligeti rezidenciáján szervezett kerti partiján megtartott beszédében elsősorban a gyermekvédelmi törvényt kritizálta, de szóba került a ferencvárosi pad átfestése is. Az amerikai nagykövet Pride-rendezvényén gyermekek is jelen voltak.

MW

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete országa zászlójával a kezében a 28. Budapest Pride résztvevői között a Városligetben 2023. július 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

David Pressman Pride-pikniket szervezett zugligeti rezidenciáján, amelyet a Pride hónap apropóján szervezett. A rendezvényen egyébként a 444 újságírói is jelen voltak, s mint írják, a legnépesebb a Cseh Katalin által vezetett momentumos kontingens volt, de Arató Gergelyt, Tordai Bencét és Szabó Tímeát is ki lehetett szúrni a tömegben. Ott volt a vendégek között Steiner Kristóf és Lakatos Márk is. Rajtuk kívül Pottyondy Edina is jelen volt, de a frissen megbírságolt Líra-csoport kreatív igazgatója, Nyáry Krisztián is feltűnt a vendégek között.

Teljesen nyilvánvalóvá vált azonban, hogy most, amikor Magyarországon a vezetők új törvényeket hoznak a gyermekek védelmére, amikor könyveket fóliáznak le, amikor könyvesboltokat könyvek bemutatásáért bírságolnak meg, amikor szivárványos padokat rongálnak meg, most van itt az ideje annak is, hogy az Egyesült Államok megünnepelje Önöket és családjaikat azzal, hogy otthont ad a Budapest Pride után tudomásom szerint az egyik legnagyobb LMBT-találkozónak és egyben a legnagyobb LMBT családi összejövetelnek Magyarország történetében

– így köszöntötte David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete az összegyűlteket.

Elmondta, hogy a celofánba burkolt könyvek és átfestett szivárványos padok korában különösen fontosnak tartja, hogy az Egyesült Államok képviseletében családi pikniket rendezzen hazánkban. Pressman ezután a mindennapi hősökre tért ki. Szerinte nem minden hős olyan, mint Kossuth Lajos vagy Petőfi Sándor, a hősök ugyanis ismeretlen, átlagos emberek is lehetnek.

Úgy véli, a Meseország mindenkié című könyv alkotói ugyanilyen hősök.

Szerinte most az LMBTQ tematikájú könyvek üldözése zajlik Magyarországon, így szerinte eljött az ideje, hogy ennek elejét vegyék.

A 444 tudósítása szerint a nagykövet beszéde után a rendezvény végleg átalakult piknikké, így a gyerekek a Pride-rendezvényen visszamehettek az ugrálóvárhoz, a felnőttek pedig a bárpultokhoz. 

A teljes cikk ITT olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában