Illegális bevándorlás

2023.08.13. 21:14

Több mint hatvan migránst találtak a cseh rendőrök egy magyar rendszámú teherkocsiban

Nyomozást indított a cseh rendőrség egy ismeretlen ellen, aki a hét végén a dél-morvaországi Brno közelében a D1-es autópálya Prága felé vezető oldalán elhagyta az általa vezetett magyar rendszámú teherkocsit és elmenekült a helyszínről - közölte vasárnap David Chaloupka regionális rendőrségi szóvivő.

MW

Illusztráció

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Sedat Suna

A cseh közlekedésrendészet autója a sztráda 174. kilométerénél felszólította a magyar teherkocsi vezetőjét, hogy kövesse a közeli parkolóba rutinellenőrzésre. A magyar autó vezetője le is tért a sztráda szélére látszólag követve a rendőrautót, majd hirtelen leállt, a sofőr kiugrott a kocsiból és elmenekült a helyszínről. A rendőrség később 62 idegen állampolgárt, illegális migránst talált az elhagyott magyar teherautóban. A migránsok állampolgárságát a rendőrség nem közölte.

A teherautó rakterében 62 migráns volt összezsúfolva, akiket később rendőrautóval szállítottak el a helyszínről azonosítás és kihallgatás céljából. Az embercsempész után megindult a nyomozás 

- idézte a rendőrségi szóvivő közlését a CTK hírügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában