Összefonódások

2023.09.13. 13:01

Életjáradék-szerződéssel trükközhettek Hadházy-klánhoz közeli zöldbárók

Több százra volt tehető az úgynevezett életjáradéki szerződések száma, amelyeket egy összegben ki is fizettek.

MW

Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszédet mond 2019. január 12-én a békéscsabai Kossuth téren

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Hadházy Ákos édesapjánk a neve is felmerült állami földek megszerzésében Tolna megyében, amikor a megyei agrárkamara elnökeként Hadházy Árpád annak a Twickel Györgynek a cégeiben töltött be vezető tisztségeket, akit a helyiek csak zöldbárónak hívnak – írja a Tűzfalcsoport

Hadházy Ákos apja és Freiherr von Twickel Georg Albert német származású üzletember közel három évtizedig üzlettársak voltak. Twickel érdekeltségében van többek között a Twickel Szőlőbirtok Kft. és a Szekszárd Zrt. és a Szajki Zrt. Ezekben a cégekben volt visszatérő jelleggel vezető tisztségviselő Hadházy Ákos édesapja. 

Ami az első, borászati céget illeti, a 2018-ás 350 millió fölötti bevételhez képest tavaly „csupán” 150 milliós bevételt realizált. Felhalmozott tartozásai ellenére stagnál a vállalkozás likviditási rátája.

Forrás: Tűzfalcsoport

Újra bebizonyosodott, hogy a földrablás kapcsán minden a lenyúlásról szól. (…) Ugyanis kétszázmillió forint fölötti értékű földek is meghirdetésre kerültek, melynek átírásához pont ugyanazt az egyszerű dokumentumot kell elkészíteni, mint egy egyhektáros föld esetében, csak ezért cserébe több százezer forintos óradíjat zsebelhetnek be a kiválasztottak. A Fidesz és a KDNP kiválasztottjai. Nekik biztosan boldog karácsonyuk lesz – ezt még 2015 novemberében nyilatkozta Hadházy Ákos. 

Azóta látszólag a Hadházy-klánhoz közeli zöldbáróknak sem megy rosszul. A szóban forgó régióban több százra volt tehető az úgynevezett életjáradéki szerződések száma, amelyeket egy összegben ki is fizettek, tehát valójában adásvételi szerződések köttettek.

Az életjáradék-szerződés mint típus azért fontos a földszerzés során, mert azt – az adásvételi szerződéssel szemben – nem kell kifüggeszteni, az említett ügyek kapcsán 159-rendbeli közokirat-hamisítás vádjával eljárást is indított a Tolna megyei rendőrség, de ezeket megszüntette az ügyészség.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában