Átgondolatlan lépés

2023.09.04. 09:43

Ellehetetleníti a fővárosi közlekedést Karácsony Gergely biciklisávja (videó)

Elképesztő dugóban áll a főváros az ősz első hétfőjén, amelynek oka jelentős részben a főpolgármester átgondolatlan döntéseiben keresendő – írja az Origo.

MW

Dugókat hozott a szeptember a fővárosnak

Forrás: Origo

Fotó: Polyák Attila

A lap szerint az elviselhetetlen dugók láthatóan a kihasználatlan biciklisávok, valamint a lezárt Lánchíd miatt vannak.

Az Üllői úton a zöld karókkal elválasztott biciklisáv jelentősen megnehezíti a közlekedést, ráadásul kihasználatlan, ahogy a szintén dugóban álló Nagykörúton is az – amint az várható volt.

Budapest baloldali vezetése nemrég az Üllői úton a korábbi buszsávot bicikliúttá alakította át, amely rendkívüli módon 3,5 méter széles.

A sávot zöld, hajlékony műanyag cölöpökkel szegélyezték, amelyek nem óvják kielégítően a bicikliseket, ugyanakkor a mentőknek túl keskeny, az autósok közlekedését pedig megnehezíti.

A budai oldalon sem sokkal jobb a helyzet, ugyanis a Lánchidat továbbra sem használhatják az autók, a Váralagút így nem tudja betölteni forgalmi szerepét. 

A szeptemberi megnövekedett forgalom így alaposan próbára teszi a közlekedők türelmét.

A Mediaworks stábja többeket megszólított a dugóban ragadtak közül:

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Hétfőn délutánra sem lett jobb a helyzet a fővárosban, ismét áll a forgalom (videó)

Szeptember 4-én reggel az iskolakezdéssel párhuzamosan az Üllői úton lépésben lehetett közlekedni. Délután sem jobb a helyzet a fővárosban. Az Üllői út és a József körút kereszteződésénél ismét áll a forgalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában