Üres szavak

2023.10.20. 08:15

Be nem váltott ígéretek: Karácsony Gergely csak szlogeneket gyárt

A főpolgármester választási ígéreteinek csak alig negyedét valósította meg 2019 óta, de közben a csőd szélére kormányozta Budapestet – mutat rá a Metropol.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fuga Budapesti Építészeti Központban tartott sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a belváros zöldítését célzó fejlesztések látványterveit 2023. május 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az elmúlt egy éve az áremelésekről szólt, és annak ellenére, hogy hitelből él a város, százmilliókat szórt ki prémiumokra – összegezte a Metropol. Mint írták, már négy éve tartó budapesti regnálása alatt Karácsony Gergely rengeteg szlogent gyártott, de az ígéreteiből csak néhány olyat váltott be, amely semmitmondó, valódi munkát nem igényel.

Miközben a budapestiek pénze kifolyt a kezei közül: csődközelbe kormányozta a koszossá, rendezetlenné és kaotikussá vált várost, ami ígéretei szerint „átlátható, zöld és szolidáris lesz” – aminek nyomát sem látni. Csak a sok tízmilliós prémiumoknak, amiket titokban kiszórt a haveroknak, volt, akinek a fegyelmije után adott csaknem tízmilliós összeget

fogalmazott a portál.

Emlékeztettek,  hogy a főpolgármester a 2019-es választásokon mindent beígért a győzelemért. De 

munkájának mérlege, azontúl, hogy a városon nem látszik semmi a dugókon és a koszon kívül, számokban kifejezve is siralmas. Főpolgármesteri kampányában és azt követően összesen több mint 150 ígéretet tett, de körülbelül 130 ezen a szinten meg is rekedt: megmaradt csupán ígéretnek 

– tették hozzá.

Az első ígéretek között szerepelt a zöldítés: kihirdeti a klímavészhelyzetet, elindítja Budapest zöldítési programját. Létrehozza Budapest legnagyobb zöldövezetét a Margitszigettől a Római-partig. Minden Budapesten születő gyerek kap tőle egy fát, ami szerinte évente 15 ezer facsemetét jelent a közterületeken. Tarlós István tervei nyomán új zöldfelületeket is ígért, egész pontosan Ferencvárosban és Észak-Csepelen – ebből nem valósult meg gyakorlatilag semmi. Sem Budapest legnagyobb zöldfelülete, fát sem ültetnek az újszülöttek után, a két kerületben nincs új zöldfelület. 

Karácsony bérlakásprogramot is ígért Budapestnek – nem lett belőle semmi. 

Az ígéretek között szerepelt az esélyegyenlőségi iroda létrehozása, a nők és a férfiak bérének egyenlővé tételét vizionálta a budapesti cégeknél – mindebből semmi sem valósult meg, a bérek és a túlórázás is változatlan maradt Budapesten.

Karácsony a Fővárosi Önkormányzat épületét, vagyis a Városházát megújította volna, ha betartja az ígéretét – ehhez képest az eladási szándékról lehetett később hallani a sajtóban. 

A további részletek IDE kattintva olvashatók. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában