Kreativitásból jeles

2023.11.09. 08:12

Az ellenzék nem tanul a múlt hibáiból, újból elővették az előválasztási kártyát

„662 353. Ennyi ember vett részt a 2021-es előválasztás második fordulójában” – írta Facebook-oldalán Gelencsér Ferenc, felidézve a 2022-es előválasztás adatait. A Momentum elnöke arra is kitért, az előválasztás egy olyan eszköznek bizonyult, amely hatalmas számban mozgatta meg a változást akarókat országszerte. Mindeközben Márki-Zay Péter is előválasztásra buzdítja a baloldali szereplőket Miskolcon.

MW

Illusztráció

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba

– Az emberek mégis az utcákra tódultak, és örömmel vettek részt egy olyan folyamatban, amelyben volt beleszólásuk abba, hogy ki állhasson szemben az állampárt jelöltjeivel – fogalmazott Gelencsér, aki egyben bátorságra is buzdított, és azt mondta, nem szabad megijedni ettől a lehetőségtől sem. 

A Momentum elnöke csupán azt felejtette el, hogy az előválasztás számukra nem hozott túl nagy sikert, sőt, még a párt táborából is átszavaztak inkább Márki-Zay Péterre, Fekete-Győr András pedig elbúcsúzott a pártelnöki pozíciójától – emlékeztet a Magyar Nemzet. 

Márki-Zay Péter is előválasztásra buzdítja a baloldali szereplőket Miskolcon, két hete ugyanis felajánlotta, hogy akár segítenek megszervezni is, mert az egykori miniszterelnök-jelölt aggódik a Miskolcon kialakult helyzet miatt: nevezetesen amiatt, mert a baloldal két jelöltet is indít a jövő évi önkormányzati választáson. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Schmuck Erzsébet, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke néhány hete közölte, hogy Veres Pál, a jelenlegi polgármester ellenfeleként Hegedűs Andreát indítja a DK és az LMP. A bejelentés nem aratott osztatlan sikert.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában