Újabb fordulat

2023.11.16. 14:17

MSZP-s politikusok nevével hitelesíthették a gyanús mikroadománygyűjtést

A Magyar Nemzet arról ír, hogy újabb fordulatot jelenthet a bűncselekmény gyanúját is felvető adománygyűjtésben az, hogy szocialista politikusok aláírása szerepel hitelesítőként azokon a dokumentumokon, amelyeket a hatóság emberei múlt csütörtökön foglaltak le Tordai Csaba ügyvédi irodájában.

MW

Bajnai Gordon és Karácsony Gergely MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Magyar Nemzet az  Index értesülésére hivatkozva arról adott hírt, hogy 

az aláírások az adományozók létét voltak hivatottak hitelesíteni.

Azt írják, hogy az Index úgy tudja, a lefoglalt dokumentumok úgynevezett aláírás-hitelesítők, azaz olyan iratok, amelyek az adományozók létét voltak hivatottak validálni. A dokumentumokon információik szerint tíz szocialista képviselő neve szerepelt. A portál szerint azt nem tudni, hogy ezeket ténylegesen az érintett politikusok írták-e oda, vagy mások, azt nem tudni. Azt is hozzáfűzik, hogy az MSZP eddig nem került képbe az ügyben, ám könnyen lehet, hogy ezek után kiterjesztik a nyomozást. 

A cikk arról is beszámol, hogy a kérdéseket feltevő Indexnek a szocialista párttól későbbre ígértek választ, a nyomozó hatóságok sem közöltek egyelőre újabb információkat az ügyben. Felidézik, hogy Karácsony Gergely az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában a finanszírozási üggyel kapcsolatban korábban úgy fogalmazott, nincsenek jogszerűségi problémák. A főpolgármester hangsúlyozta, nem tudja, kiktől kapták a félmilliárd forintnyi támogatást, mivel az mikroadományokból gyűlt össze. Arra a kérdésre, hogy elhiszi-e, hogy anonim módon összegyűlhet ötszázmillió forint, úgy felelt: csak így gyűlhet össze.

A teljes cikket ITT tudja elolvasni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában