Siker

2024.02.09. 09:39

Donald Trump nyert a republikánus előválasztáson Nevadában és a Virgin-szigeteken

A korábbi amerikai elnök győzelmét hozta Nevada államban a helyi idő szerint csütörtök este tartott republikánus párti előválasztás, amelyen arról döntöttek a párt választói, hogy ki legyen a republikánus elnökjelölt.

MW

A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Michael Reynolds

Aznap korábban Trump könnyedén megnyerte az amerikai Virgin-szigeteki előválasztást is. 

A volt amerikai elnök 182 szavazatot, vagyis az ott leadott 246 voks 74 százalékát szerezte meg, megelőzve ezzel a republikánusok versenyében utolsó megmaradt riválisát, Nikki Haley volt ENSZ-nagykövetet, aki 64 szavazattal 26 százalékos támogatottságot szerzett.

Trump közel áll ahhoz, hogy megnyerje a republikánus jelöltséget, miután a múlt hónapban egymás után győzött Iowában és New Hampshire-ben is.

A Republikánus Párt a következő előválasztást Dél-Karolinában tartja február 24-én, de a jelenlegi felmérések itt is Donald Trump magabiztos fölényét mutatják, annak ellenére, hogy Haley korábban az állam kormányzója volt.

A hivatalos elnökjelölt személyét az államok delegáltjai az előválasztások eredménye alapján véglegesítik. A republikánusok július közepén, míg a demokraták augusztus közepén tartják országos konvenciójukat.

Az amerikai elnökválasztást és az általános választásokat november 5-én tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában