Kész megtámadni az oroszokat

2024.03.17. 07:51

Macron nem viccel, már atomfegyvereket emleget

Nyilatkozataiból ítélve kevés választ el minket a harmadik világháborútól.

MW

Emmanuel Macron

Forrás: dpa Picture-Alliance / AFP

Fotó: Lorenz Huter

Nem tágít Oroszország megtámadásának tervétől Emmanuel Macron – mutat rá a Magyar Nemzet, miután a francia államfő Le Parisien napilapnak adott interjújában arról beszélt, hogy „lehet, hogy valamikor  a helyszínen kell végrehajtanunk műveleteket, bármi legyen is az, hogy szembeszálljunk az orosz erőkkel”. Macron úgy fogalmazott,

Franciaország erőssége abban rejlik, hogy meg tudjuk csinálni.

Hozzátette, hogy ezen a véleményen vannak például a balti országok, Csehország és Lengyelország is. 

Macron beszélt Németországról is, amely továbbra is elutasítja az ötletet, hogy nyugati csapatok vonuljanak be Ukrajnába. Szerinte a német stratégiát „az óvatosság, a be nem avatkozás és az atomfegyverektől való elhatárolódás jellemzi.

Nagyon más, mint a francia modell, amely rendelkezik nukleáris fegyverekkel

– fogalmazott. 

Küszöbön a következő világháború?

Macron úgy véli, Franciaország minden forgatókönyvre felkészült.

Hiba lenne, ha nem tennénk meg. Meggyőződésem arról is, hogy e forgatókönyvek egy részében mindenki a saját (stratégiai kultúrális) modellje szerint vállalhatná a felelősségét

– fogalmazott.

Szerinte egyébként Oroszország nem nagyhatalom „csak” egy atomfegyverekkel rendelkező középhatalom. Majd elárulta, hogy nem fog gratulálni Putyinnak az oroszországi elnökválasztáson elért esetleges győzelméhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában