szon-sportoldal

2015.11.02. 14:03

Kisvárda Master Good - Tisztul a tabella

Kisvárda - A kiállítások elrontották a meccset, de a győztes kisvárdaiak ezt cseppet sem bánják a szombati NB II-es futballbajnoki után.

Kisvárda - A kiállítások elrontották a meccset, de a győztes kisvárdaiak ezt cseppet sem bánják a szombati NB II-es futballbajnoki után.

Értékén kezelik Kisvárdán a Balmazújváros elleni szombati 5–0-s győzelmet, mert valljuk be, ha nincsenek a kiállítások, aligha nyeri meg ilyen simán az NB II-es bajnokit a hazai csapat. A vendégek közül azonban három játékos piros lapot kapott, a szimpla emberelőnyt egy, a kettőst két gólra váltotta a házigazda, és amikor nyolc játékosra csökkent a hajdúságiak létszáma, a végén további két gólt értek el a várdaiak.

– Ennek az NB II-es bajnokságnak egyik sajátossága, hogy emberhátrányban szinte lehetetlen jó eredményt elérni, erről mi is tudnánk mesélni a Csákvár elleni meccsünk kapcsán – mondta Soós Imre, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Az első kiállítással gyakorlatilag el is dőlt a meccs, főleg, mert türelmesen, helyzetig játszottunk a továbbiakban. A szünetben megbeszéltük, hogy mire is kell odafigyelni, talán ezért is zavart meg bennünket, hogy kettős előnybe kerültünk, hiszen ez mégis csak újszerű szituáció volt. Néhány percig azt lehetett érezni, hogy mi játékosaink ijedtek meg ettől a lehetőségtől, aztán a második gól végleg megnyugtatta a csapatot. A Balmazújváros ebben az időszakban is bizonyította, hogy egyenlő létszámnál nagyon jó meccset vívtunk volna vele, hiszen a labdaszerzésekből emberhátrányban is képes volt gyorsan támadásba lendülni. A kiállítások elrontották a színvonalat, de erről az oldalról nézve ezt most nem bánjuk.

A várdaiak ezúttal nem tudtak előrelépni a tabellán, az újabb három ponttal maradtak a hatodik helyen, viszont egyre közelebb kerülnek a dobogósokhoz.

– Most már tart annál a fázisánál a bajnokság, hogy a tabella úgymond tisztuljon és ne legyen olyan sűrű, mint eddig – mondta erről a tréner. – Szeretnénk a mezőny első feléhez tartozni, az őszi szezonból még három meccs van hátra, ezekből a következő kettőt hazai pályán vívjuk, így lehetőségünk van a pozíciónk stabilizálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!