Országos korongvadász verseny rendeztek Napkoron

Országos korongvadász verseny rendeztek Napkoron
© Fotó: katasztrófavédelem
Napkor – Péntek délelőtt szervezte meg az országos korongvadász versenyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a napkori lőtéren. A hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél dolgozók közül harmincegy sportvadász és sportlövő jelentkezett a felhívásra.


A rendezvényt Nagy József tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg. Kiemelte, az igazgatóság megyei szinten már többször rendezett korongvadász versenyt, ezért is örül neki, hogy idén már országos megmérettetésnek adhat otthont Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

A versenyzők háromfős csapatban és egyéniben is összemérték tudásukat. A lövészek minimum tizenkettes kaliberű sörétes fegyvert, illetve maximum huszonnyolc gramm tömegű, két milliméternél nagyobb söréttel töltött lőszert használhattak a „vadászat” során. Összesen hét lőállásból kellett a lehető legtöbb korongot eltalálni a versenyzőknek, az egyes korongokra két lövést adhattak le. A lövések száma nem befolyásolta a végeredményt, csupán az érvényes találatok mennyisége.

Az összesítést követően mind az egyéniben, mind a csapatban indulók közül az első három helyezettet díjazták a szervezők. Mindkét kategóriában szoros volt a küzdelem, ugyanis a második és a harmadik helyezetteknél holtverseny alakult ki. Ebben az esetben szétlövéssel döntötték el, hogy ki a legjobb.

A verseny eredményei az alábbiak szerint alakultak.

Csapat kategória:

1. Dabas – 61 pont
2. Szabolcs MKI – 56 pont
3. Monor – 56 pont

Egyéni kategória:

1. Valentyik Péter – Dabas – 22 pont
2. Borsándi Csaba – Alföldi Betyárok – 21 pont
3. Erdős Attila – Monor – 21 pont

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés