Kelet-retro

2020.08.08. 08:00

Új nevet kapott Oros és a Korona-szálló

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Nyírdrón

1950. augusztus 8., kedd

Új nevet kap a nyíregyházi Korona-szálló

A nyíregyházi Korona-szálló nem volt éppen a város büszkesége, nem mondhattuk el róla, hogy tökéletesen kielégítette az igényeket. Most átalakítási munkálatokat kezdenek az évtizedekkel ezelőtt épült szállodában, korszerű, kényelmet szolgáló hideg-meleg vízvezetékkel, fürdőszobákkal látják el.

A hideg-meleg folyóvíz és öt új fürdőszoba mellett új nevet is kap a Korona: Kossuth-szállóvá keresztelik, s még s korona is lekerül a homlokzatát díszítő kőfigura válláról. Nyíregyháza nemrég épült szállodája, a Bristol is új névvel büszkélkedik rövidesen: Béke-szálló névvel várja majd vendégeit.

Piacokat kapnak Nyíregyháza külvárosai

Ismeretes már az örvendetes hír Nyíregyháza lakói előtt, hogy a Bessenyei téri piac megszűnik, helyén gyönyörű parkot építenek. A piacot többfelé osztják, így piacokat kapnak a város külső részei is: a Lenin téren a keleti rész, a Búza téren a nyugati városrészek, a Toldi utcán és a Hatzel téren a szélesen elnyúló alvég lakói. A Zöldfa, Akácfa, Bácska, Bánság, Kisteleki utcák és a Debreceni út végének asszonyai pedig még egy újabb piacot kértek a Debreceni út végén lévő térre.

Itt a piaccal meg tudnák akadályozni azt, hogy az alkalmi kofák felvásárolják a termelőtől a behozott árut és két-háromszoros árat kérjenek érte, miután felvitték a Bessenyei téri piacra.

1990. augusztus 8., szerda

Oros új neve: Chikagó!

Oros új neve Chikagó, amit ne tévesszen össze senki az Egyesült Államokbeli Chicago városának kiejtésében nagyon hasonló nevével. A kettő különben is olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában