haon-sportoldal

2012.03.04. 12:34

Siker, tíz év után

Labdarúgás - "Nyerni kell a Fradi ellen, majd a Kecskemétet is verni kell, hogy aztán Videoton ellen kellő önbizalommal fusson ki a csapat a pályára" - hangzott el egyöntetűen a szurkolói vélemény az NB I. 18. fordulójának rangadója, a Fradi-Loki előtt.

Labdarúgás - "Nyerni kell a Fradi ellen, majd a Kecskemétet is verni kell, hogy aztán Videoton ellen kellő önbizalommal fusson ki a csapat a pályára" - hangzott el egyöntetűen a szurkolói vélemény az NB I. 18. fordulójának rangadója, a Fradi-Loki előtt. Tény, a tavaszi első kör meccsének tétje a három ponton túl az is volt, hogy egy remek rajttal tudatosíthatja a riválisaiban a Debrecen: nem volt véletlen az őszi remeklés, a veretlenségi sorozatnak még nincs vége.

 

Megvolt az X-faktor

Egy parádés Bódi-kapufával indult a meccs, ami ha bement volna, valószínűleg sokat emelt volna a mintegy 500 főnyi Loki-fanatikus hangulatán, de megúszták a zöldek. Szó se róla, emberükre akadtak a hajdúságiak a fradistákban, ugyanis a Détári-gárda kiváló partnernek bizonyult nagy iramú küzdelemhez, ezért a találkozó első félideje magyar viszonylatban igen pörgős ütemben zajlott. A DVSC-ben benne volt az "X-faktor", kezdettől fogva sejteni lehetett, hogy a piros-fehéreknek komoly sanszuk van a győzelemre az Albert-stadionban.

Hogy ez az esély mennyire kézzel fogható, azt Adamo Coulibaly megmozdulása bizonyította, a cívisek francia csatára egy kapu előtti kavarodás után vágta a hálóba a labdát. Majdnem kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a Loki, de Dajan Simac remek fejese kevéssel fölé szállt.

 

Fontos siker

Tíz perc sem telt el a második félidőből, máris egyenlített a Ferencváros, szögletet követően a berobbanó Klein rúgott kicsi, de a hazaiak szempontjából annál fontosabb gólt. "Begerjedtek" a fővárosiak, de a nagy harci kedven túl sok elképzelés nem volt a játékukban, míg a Debrecen megpróbált kontrákból újabb találatot szerezni, ami a csapatkapitány révén sikerült is! Az addig némileg visszafogott teljesítményt nyújtó Szakály Péter egy csel után szép mozdulattal lőtte ki a hosszú sarkot, bebiztosítva ezzel a DVSC-Teva győzelmét.

Hogy fölényesebb legyen a vendégek sikere, arról elsősorban Selim Bouadla tehetett volna, de a középpályás remetei magányában a kapu helyett az égbe lőtt...

Fontos három pontot gyűjtött be az Üllői úton a Loki, ott, ahol tíz esztendeje nem sikerült nyernie, azonban a jelenleg mentálisan is topon lévő Kondás-együttes ezt most megtette, teljesen megérdemelten. HBN-TN

 

Tekerés Cicó-módra

Nem kevés kritikát kapott az utóbbi időben Szakály Péter, a Loki kapitányát sokszor a saját szurkolói is ostorozták - időnként teljes joggal. Arról szó sincs, hogy a középpályásnak a kvalitásaival vitatkoztak volna a szurkerek, sokkal inkább arról, hogy ők is érzik: a játékos talán többre hivatott annál, mint amit néhányszor mutat. Értsd: Szaki olyan képességeknek van a birtokában, ami kevesekre jellemző a magyar mezőnyben, jó lenne, ha ezt többet megvillantaná. Ez most bekövetkezett: Szakály mesteri mozdulattal "okosozta" a Fradi kapujába a labdát, nagyjából úgy, ahogyan egyik legjobb barátja, Czvitkovics Péter tette azt 2010 őszén, éppen a zöld-fehérek ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!