Hirdetés

2022.12.21. 10:27

Összecsukható műanyag konténerek: miben segíthetik a vállalkozásokat?

Egy raktárban nincs vesztegetni való hely. A tárgyak tárolását hatékonyan kell megoldani, különben pénzt dobunk ki az ablakon. Ugyanez vonatkozik az árucikkek szállítására is. Ahhoz, hogy a termék biztonságosan eljusson az ügyfélig, szükség van egy tartós és megbízható csomagolásra, amely megóvja még az ömlesztett rakományt is a minőségromlástól – napjainkban erre az összecsukható műanyag konténerek jelentik az egyik legjobb megoldást.

Forrás: schoellerallibert.com/hu

Könnyedén szállíthatók és mozgathatók

Raktári környezetben olyan tárolók kellenek, amelyek könnyen áthelyezhetők egyik helyről a másikra. Az összecsukható konténer csomagolások könnyűszerkezetes, ám időtálló polietilén vázzal rendelkeznek, amelynek köszönhetően jelentősen leegyszerűsödik a kezelésük. A méreteiket tekintve számos variációval találkozhatunk, hogy minden szállítási és tárolási igénynek megfeleljenek.

A használatukkal sok hely és pénz takarítható meg

Amikor a teret nem kezelik okosan a raktárban, az minden esetben egy elpazarolt négyzetmétert jelent. Az összecsukható konténerek segítenek maximálisan kihasználni a tárolási kapacitásokat – egyik legnagyobb előnyük ugyanis, hogy az oldalsó reteszek egyszerűen kioldhatók majd lehajthatók. Ezt követően helytakarékosan tárolhatók egészen addig, amíg újra szükség nem lesz rájuk. A használatukkal ráadásul szállítmányozás során is sok helyet spórolhatunk meg, így a visszaútra más típusú árut is elhelyezhetünk a rakodótérben.

Az összecsukható plasztik konténerek a helyspórolás mellett egyéb módon is pénzt takaríthatnak meg egy vállalkozás számára. Erős alapanyaguk még az extrémebb körülmények között is megállja a helyét, vagyis

nem kell folyton pótolnia logisztikai csomagolását. Ezen túlmenően, ha a konténereket visszaszállítják, összehajtható mivoltukból adódóan jelentősen csökkennek a visszaküldési költségek is.

Az összecsukható konténerek újra felhasználhatók

Bár manapság számos anyagból készülnek konténerek, a polietilénből gyártott termékek olyan tartósságról tesznek tanúbizonyságot, amely más anyagokban csak ritkán fellelhető. A tartós HDPE nehezen reped, korróziómentes és könnyedén tisztítható – ezen tulajdonságok ideálissá teszik őket raktári környezetben. Életciklusuk végén pedig 100%-ban újrahasznosíthatók, ami jelentős mértékben csökkenti termelési szénlábnyomukat. A holland visszaforgó csomagolásokat gyártó vállalat, a Schoeller Allibert felismerte, hogy a szűkös erőforrások felhasználásának mérséklése egy fontos fejlemény a csomagolóiparban. A cég házon belül képes az összes munkafolyamatot biztosítani a használt plasztik tárolók visszaforgatásához szennyezés és hulladék nélkül. Az újrahasznosításra összpontosítva a vállalkozások így egyrészt csökkenthetik az erőforrások és készletek beszerzett mennyiségét, másrészt nagymértékben hozzájárulnak a környezet megóvásához.

Pr-cikk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában