Hirdetés

2022.12.11. 22:40

STRABAG: 2040-re klímasemlegessé válunk!

Az éghajlati válság korunk egyik legsürgetőbb kihívása. Az építőipar egésze jelentős mértékben járul hozzá az üvegházhatású gázok globális kibocsátásához, és mindamellett, hogy rendkívül energia- és erőforrásigényes iparág, jelentős mennyiségű hulladékot is termel. Vezető építőipari technológiai konszernként a STRABAG-nál nem mehetnek el a kérdés mellett.

PR

Forrás: STRABAG

A cég új fenntarthatósági stratégiájának központjában az egyéni felelősségvállalás áll. Az innováció és a digitalizáció a STRABAG két legerősebb eszköze a fenntartható jövő felépítéséhez vezető úton: „ez a mi víziónk, küldetésünk és felelősségünk!” Cél, hogy 2040-re a klímasemlegessé váljon a vállalat és csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértékét az építőiparban. A fenntarthatósági stratégiával világossá teszik, hogy mennyire elkötelezett a vállalat ezen cél megvalósítása mellett. A STRABAG úttörőként kíván fellépni és a partnereinkkel együtt új megoldásokat találni egy jobb, fenntarthatóbb és környezettudatosabb, erőforrás-barátibb építőipar megteremtésére. Ez a felhasznált építőanyagokkal kezdődik, magára az építkezésekre és végül az ingatlanok üzemeltetésére is vonatkozik.

Klímasemleges értéklánc 2040-ig

A 2021-ben elfogadott fenntarthatósági stratégiával a STRABAG azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2040-re klímasemlegessé váljon a teljes értéklánc mentén. A vállalat az építési projektek tervezése és megvalósítása során a környezetbarát, fenntartható építési módszerekre, valamint az erőforrások hatékony felhasználására és újrahasznosítására összpontosít, hogy a lehető legnagyobb mértékben korlátozza az építési projektek lehetséges negatív hatásait a környezetre.

Forrás: STRABAG

Mindez az ökonómiai, az ökológia és a szociális kérdések három pilléres modelljén alapul, és a konszern stratégiájába ágyazva, valamint az egyes üzleti egységekhez igazítva került kialakításra. A hangsúly a négy fő cselekvési területre vonatkozó intézkedéseken van: CO2-kibocsátás, anyagok és hulladékok, ellátási lánc és építési életciklus. A technológia, mint az átalakulás motorja, szükséges eszköz mindhárom pillér potenciáljának növeléséhez.

 

Címkék#Strabag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában