PR CIKK

2023.12.21. 11:11

1,7 millió forint gyűlt össze a vesebetegeknek az F Medical Magánklinika évzáró vacsoraestjén

A magánklinikán évek óta évzáró vacsorát tartanak, az idén a rendezvény valóságos bállá nőtte ki magát, olyan sokan elfogadták a meghívást. A klinika orvosai és munkatársai mellett politikusok, közéleti személyiségek és vállalkozók jöttek el, hogy közösen ünnepeljék meg a közelgő év végét.

Szon.hu

– Az idén 40 ezer pácienst látott el az F Medical Magánklinika. Az egyszerű vérvételtől a komolyabb műtétekig számos szakterületen láttunk el pácienseket. A cél pedig továbbra is az, hogy a hozzánk fordulók elégedetten és egészségesen távozzanak – üdvözölte a jelenlevőket Rausz Attila, az F Medical ügyvezetője.

– A klinika már hat éve elkötelezte magát a minőségi beteg­ellátás mellett. Ez idő alatt több mint 200 000 pácienst láttunk el, és több ezer műtétet végeztünk – számolt be Dr. Polocsányi Béla, a klinika orvosigazgatója. Hangsúlyozta, hisznek a folyamatos fejlődésben, ezért szolgáltatásaik palettáját, az elérhető szakrendelések körét, műtétjeik skáláját a kezdetektől bővítik, hogy a hozzájuk fordulóknak páciensközpontú szolgáltatást biztosíthassanak.

A jótékonyságot mindig fontosnak tartották

Az F Medical színvonalas bálján Zséda és Mészáros Árpád lépett fel, emellett a hagyományokhoz híven jótékonysági akciót is hirdettek. Az idén a Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének gyűjtöttek adományt, a vesebetegségek ugyanis egyre több embert érintenek Magyarországon. Az előfordulásuk már 10 százalék feletti, azaz több mint egymillió lakost érint hazánkban.  

Dr. Herczeg Gabriella, a klinika nefrológus szakorvosa kiemelte, a Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete 1989-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja és támogassa a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a vesebetegség különböző stádiumában élő embereket. További céljuk, hogy segítsék a vármegye nefrológiai szakellátását, illetve felvilágosítsák a helyi lakosságot a vesebetegségek megelőzéséről, kezeléséről és a betegséggel való együttélésről. Az egyesület jelenleg 140 tagot számlál, akik szinte teljes egészében rokkantnyugdíjasok, öregségi nyugdíjasok. A tagok között vannak művesekezelés előtt álló végstádiumú veseelégtelenek, művesekezeléssel élő betegek és veseátültetés után lévő betegek.

Jelentős összeget gyűjtöttek!

A klinika vacsoraestjén nagylelkű felajánlások érkeztek – összesen 1 700 000 forint gyűlt össze. A Nyír-Komplett Kft., a Hotel Pagony, az Aktuál Bau Építőipari és Kereskedelmi Kft., a Kermi-Szolg Kft., a Kortárs Stratégia Zrt. és két magánszemély jóvoltából gyűlt össze a jelentős adomány. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában