“Rád robbantom a házat, meghalsz!” – Nyíregyházi férfi akarta megölni a volt feleségét

“Rád robbantom a házat, meghalsz!” – Nyíregyházi férfi akarta megölni a volt feleségét
© Fotó: Blikk
Nyíregyháza – Majdnem tragédiába torkollt egy elharapódzott családi vita Nyíregyházán: egy idős férfi megpróbálta a levegőbe repíteni a házat, amelyben a volt feleségével élt egy háztartásban a Blikk információi szerint.

– Amikor hazaértünk hangos sikolyt hallottam az első emeletről. Egy idős férfi kiabálta: “Rád robbantom a házat, meghalsz!” Ekkor dörömböltem be hozzájuk. Az idős asszony, aki segítségért kiáltott, kinyitotta az ajtót – nyilatkozta az egyik szomszéd a Blikknek.

Az idős férfi állítólag egy gyufával a kezében várta, hogy elegendő mennyiségű gáz jusson a lakás légterébe, és egy létrával barikádozta el magát. A Blikk információi szerint egy pisztoly is előkerült a férfi szobájából, amikor a rendőrök már a helyszínen voltak.

A férfi vélhetően képtelen volt feldolgozni a válást. Mielőtt a volt felesége hazaért, SMS-ben közölte vele, hogy véget vet a saját életének.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a hírt. Azt írták: A Nyíregyházi Rendőrkapitányság közveszély okozása bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 68 éves nyíregyházi lakos ellen. A rendőrök a férfit január 3-án gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását az illetékes ügyészségnél, amit javaslatukra a bíróság elrendelt.

Forrás: blikk.hu
hirdetés