Sajószentpéter hírei

2010.10.03. 09:10

A Zene Világnapja Sajószentpéteren

<p>Október 1-e a Zene Világnapja. A Sajószentpéter-Nagytemplomi Református Gyülekezetben minden évben hálát adunk Istennek a Zene hatalmas, lelkeket melengető ajándékáért.</p>

Ebben az évben

2010. október 3.-án vasárnap délután 4.00 órától

tartjuk hálaadó alakalmunkat a templomban (Sajószentpéter, Kálvin tér). Igét hirdet a gyülekezet lelkipásztora, énekel a gyülekezet kórusa, vendég gyerekek, zenész barátaink működnek közre. Mindenkit szeretettel várunk a Nagytemplomba.

Borbély János lelkész

Röviden a Világnapról:


Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét A Zene Világnapjának nyilvánította. Mindez 1975-ben történt, azóta a világ minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek annak a csodának, amit zenének hívnak.

Manapság alig tudunk olyan dolgot mondani, aminek ne ünnepelnénk világnapját. Lassan az év minden napjára fog jutni egy. Ezek közül sokról még nem is hallottunk, soknak pedig kitüntetett szerepe van az életünkben. Ilyen például a Föld napja, a Madarak és Fák napja, a Víz és természetesen a Zene világnapja. Ha a legtöbbért nem is rajong mindenki, azért nem tudunk olyan embert mondani, akinek ne lenne fontos a zene. Mindenkinek persze nem lehet a kedvében járni, hiszen ahányan vagyunk, annyi fajta zenét kedvelünk.

Yehudi Menuhin 1975-ben az ENSZ Nemzetközi Zenei Tanácsban töltött be elnöki tisztet és így hívta életre a Zenei Világnapot, amelyet idén 34. alkalommal ünnepelhetünk.(Bővebben ugyanerről pl. a www.azenevilagnapja.org honlapon olvashatunk!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!