Sargentini-jelentés – Kocsis Máté: Orbán Viktor Magyarország becsületét és a magyar emberek döntéseit védte meg

Akt.:
Budapest – Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország becsületét és a magyar emberek döntéseit védte meg Strasbourgban a bevándorláspárti képviselők alaptalan támadásaival szemben – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Sargetini-jelentés keddi vitája után Budapesten újságíróknak.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: a vitából is világosan kiderült, a jelentés egy koncepciós eljárás része, az ítélet már megvan.

Azért akarják megbélyegezni Magyarországot és a magyar embereket, mert többször és határozottan kiálltak az illegális bevándorlás ellen – hangoztatta a kormánypárti politikus.

Véleménye szerint a diskurzus megosztott volt, a bevándorláspárti politikusok vitája zajlott a bevándorlásellenes politikusokkal.

Kiemelte, az Európai Parlamentben ma még a bevándorláspárti politikusok vannak többségben, a Sargentini-jelentés pedig az utolsó kétségbeesett próbálkozásuk Magyarország ellen.

Kocsis Máté hangsúlyozta: a Soros György szervezetei által támogatott képviselők meg akarják adni “az előttünk álló több mint féléves európai parlamenti kampány alaphangját”. A döntést a bevándorláspárti képviselők szerdán meg fogják hozni, de a valódi döntést Európa polgárai fogják meghozni májusban, amikor az EP-választáson többek között a bevándorláspolitikáról is véleményt fognak nyilvánítani – rögzítette.

A kormánypárti politikus szerint ugyanakkor a jelentést addig sem lehet szó nélkül hagyni, becsületbeli ügynek tekintik az abban megfogalmazott hamis vádakra való reagálást, ezért a szavazás kimenetelétől függetlenül a magyar Országgyűlés határozatban fogja visszautasítani azt a nemtelen támadást, amit “a bevándorláspárti európai politikusok intéztek hazánk ellen”.

Úgy vélekedett, hogy a magyar baloldali ellenzék EP-képviselői közönséges hazaárulást követtek el kedden. Megdöbbentő és felháborító, hogy nem álltak ki Magyarország mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy a jelentésben megfogalmazott vádak és rágalmak alaptalanok. Megdöbbentő, hogy szolgai módon Magyarország ellen szólaltak fel – összegzett Kocsis Máté.

Kérdésre azt mondta: nem új keletű, hogy az Európai Néppártban (EPP) megosztottság van, ez a bevándorláson kívüli témáknál korábban is megvolt már.

Hozzátette: az is világosan látszik, hogy a legtöbb törésvonal ma az EPP vitáiban a bevándorlás körül található. A bevándorlással, migrációval összefüggő kérdések, viták és az ellenük való fellépés nem pártkérdés, hanem közös európai ügy.

Arról, hogy ha a néppárti képviselők többsége megszavazza a jelentést, a Fidesz marad-e az Európai Néppártban, azt mondta: a Fidesz az Európai Néppárt tagja, és az ide tartozó pártoknak jó szövetségese, minden vitát, ezt is, lehetőség van rendezni a néppárton belül.

– MTI –
hirdetés