Éves taggyűlés Szabolcsban

Éves taggyűlés Szabolcsban
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Kedden este tartotta éves taggyűlését a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület Nyíregyháza-Sóstón. Az eseményen Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is részt vett.

A keddi évértékelő ülésen Takács Tibor tű. százados, az RSOE Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tagszervezetének titkára elmondta: a megyei tagszervezetek 15 éve jöttek létre, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt egy évben egy fővel emelkedett a létszám, így összesen 23 fő segíti az országos egyesület munkáját.

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület a hazai viharjelző rendszerek, a szolgálati rádiók és a honlapok üzemeltetései terén fejlődött és működik együtt összesen harminc szervezettel, köztük a katasztrófavédelemmel. A három és fél évtizedes fennállása alatt több Uniós forrás segítségével fejlesztették a hazai az infokommunikációs rendszert, amely a viharjelzőkön túl már a teljes Dunai szakaszon a hajózást is segítik- erről Pető Tibor az egyesület főtitkára beszélt.

A keddi éves taggyűlésen, a határon átnyúló pályázatok is szóba kerültek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét illetően a magyar-román és a magyar-ukrán viszonylatban a katasztrófavédelmi infokommunikációs rendszer továbbfejlesztésének a lehetőségét vitatták meg a résztvevők.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Sóstó.
SZON.HU


hirdetés