Sport

2008.08.29. 21:35

III. Ózd Rally - A gépátvételen mondták

<p>Ózd - Az Opel Ózd telephelyén mutatkoztak be először a résztvevők.&#160;<dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/III__HELL_ENERGY_DRINK____ZD_Rallye___g_p_t/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="III. HELL ENERGY DRINK - ÓZD Rallye - gépátvétel - 2008.08.29." /></a></dia></p>

Turán Frigyes – Benics Kálmán (2) - Peugeot 307 WRC

– Az autónk nagyon jó, de a teszten estünk és becsúsztunk egy korlát alá. Szerencsére nem nagyon sérült meg a gép, így nincs dráma, hiszen csak egy lámpát és a sárvédőt cseréltük. Legalább láttuk a fiúkat éles helyzetben dolgozni. Bizakodva várjuk a versenyt. Persze az a cél, hogy megtartsuk a vezető pozíciónkat. Nyerni jöttünk ide, ugyanúgy, mint Balázs és Spici.

Spitzmüller Csaba – Kazár Miklós (3) - Mitsubishi Lancer WRC

– Taktikusan kell mennünk. Nem szabad kapkodni. Mivel számunkra ez hazai verseny, talán még nagyobb bennünk a feszültség, mint máshol. Amennyiben sikerül az első három hely valamelyikén végeznünk, akkor versenyben maradunk a bajnoki címért. Tegnap teszteltünk, kijavítottuk az autó kisebb hibáit. Nem veszíthetünk értékes másodperceket.

Benik Balázs – Lukács József (4) - Ford Focus RS WRC

– Megpróbálunk rápattanni a gázra, mert nagyon gyorsak a többiek. Volt egy ötven kilométeres tesztünk. Itt van két mérnökünk is Angliából. Az autó elektromosságával volt probléma, ezen is dolgozunk. Remélem harcba tudunk szállni a többiekkel. Előre nehéz megmondani, hogy ki lehet a jobb. Azt hiszem, hogy merészebben be kell vállalnunk dolgokat, ha előrébb akarunk  végezni, mint a vetélytársaink.

Turi Tamás – Tóth Imre (8) - Toyota Corolla WRC

– Az a cél, hogy „jóízűt” versenyezzünk. Szeretnénk jól érezni magunkat. Tegnap teszteltem. A gyorsasági szakaszok jók, az újak is nagyon gyorsak. Szerintem a nézők akkor járnak a legjobban, ha Királdra mennek, mert itt sok autót láthatnak. A helyezést illetően, persze, hogy valahol az elején szeretnénk lenni.

Aschenbrenner György – Pikó Zsuzsa (7) - Mitsubishi Lancer EVO
Új verseny, új remények. Profi a szervezés, profi minden. Reméljük a folytatás is hasonlóan jó lesz. A kocsin csupán egy-két dolgot változtattunk.  Szeretnénk tartani a lépést riválisainkkal és kategóriánkban az élen végezni. Minden gyorsnak megvan a maga varázsa, nincs kedvencem.

Ifj. Érdi- Tibor – (16) - Subaru WRC
Nyugodt és gyors az autónk. Élmény lesz vele menni. A dobogóért szeretnénk harcolni. Ez technikailag kivitelezhető. Az dönt majd, hogyan állok helyt én és az autó. A papírforma szerint a háromban kell lennem. Ózd környékén én itthon vagyok. A kocsi jó. Teszteltünk tegnap. A lengéscsillapító beállítás ma este vár még ránk.

Balázs Öcsi – Pelyhe György (17) - Mitsubishi Lancer EVO IX
Remélem, hogy jól fogunk teljesíteni! Jó és izgalmas versenyre számítok. Szerintem biztosan menni fog egymás között az „adok-kapok”. A dobogó közelében szeretnék maradni. Tetszenek a gyorsok. Az a baj, hogy ezeket nem lehet igazán lepróbálni, mert lefotóznak bennünketan. Az első körben egy kicsit biztos óvatosabbak leszünk.

Szijj Zsolt – Magyar Gábor (18) - Mitsubishi Lancer EVO VI
A gyorson az jön ki, hogy ki milyen bátor, a technikás részeken pedig az, hogy ki milyen pilóta. Nagyon várom a versenyt! Jó lenne, ha meg tudnánk tartani a helyünket.

Botka Dávid – Szenner Zsolt (19) - Mitsubishi Lancer EVO IX
Azért jöttünk, hogy nyerjünk. Ezzel a kocsival most megyek először. Az már biztos, hogy az első két gyors nem fog nekünk feküdni, de majd a második nap bepótolok mindent. Csak az első hellyel lennék elégedett.

Kakuszi Zsolt-Kakuszi Csaba (23) - Renault Clio S 1600
Győzni szeretnénk! Bízunk benne, hogy jó lesz a beállítás. Aki elkapja a ritmust, annak nyert ügye van. Nagyon gyorsak a pályák. Lengyelországban jártunk egy hete, ahol szűkebb pályák voltak. Az első körben még biztosan óvatosabbak leszünk, azután mindent bele! Hétfőn kaptuk az új motort, a végsebességre kell majd figyelni. A mi autónk nem megy kétszázat…

Gyarmati Ariel – Kocsis György (26) - Suzuki Ignis S 1600
Nagyon várjuk a versenyt. Régen mentünk már aszfalton. Ezzel a kocsival jobban ízlik ez a borítás, mint a murva. Szerintem sikerült jó beállításokat találnunk. Köszönjük Sasának és a csapat támogatóinak, hogy lehetővé tették számunkra az indulást! Bízom benne, hogy ismételten nagy csata lesz az S 1600-ban. Jó lenne egy dobogós helyet megcsípni. Minél magasabb fokra állhatunk, annál jobb.

Tobak Zoltán – Szabó Krisztián (31) - Mitsubishi Lancer EVO VI
Az autó tökéletes! Minden beállítás készen van. Teszteltük a kocsit. Kategóriánkban az első ötben szeretnénk lenni. Ha nem hibázok, akkor van esély a jó helyezésre. Legjobban a putnoki gyors tetszik.

Pálinkás Zsolt – Bagaméri László (32) - Volkswagen Polo S 1600
Feledtetnünk kell a veszprémi versenyt. Elég jól felkészültünk. A pályák nagyon gyorsak. Kategóriánkban mind a négy versenyző nagyon „szívja” magát. Két lehetőség áll fenn: vagy sokat kapunk, vagy esünk. A zagyvarónai szakasztól sokat várunk. Full attack lesz! Remélem ezen a versenyen nem veszi el a rendőr a forgalmi engedélyünket, úgy mint a múltkor Veszprémben.

Hankó László-Tóth Péter (35) - Mitsubishi EVO VI
Szeretnénk nagyon jó eredményt elérni, úgy, mint Miskolcon. Az sem baj, ha jobbat. Jó lenne, ha most nem zárnának ki a versenyből. Hosszú küzdelem lesz az ózdi. Rendkívül gyorsak a pályák. Azt hiszem sok kocsi végsebességet is fog menni. Mindig azt hisszük, hogy kifogástalan az autó, amolyan garázsban tartott, megkímélt. Persze ez csak tréfa. Izgalmas versenyt várok.

Baksay Szabó Ádám – Ranga Péter (37) - Misubishi Lancer EVO VI
Nagyon örülök, hogy újra együtt mehetek régi-új navigátorommal. Peti beteg volt, de már jól van, és megint együtt versenyzünk. A murvás futamaink eddig jól sikerültek, kíváncsi vagyok, hogy mire leszünk képesek az aszfalton. A kocsi nagyon jó, úgyhogy rajtam múlik minden. A középmezőny elején szeretnénk végezni. Megcélozzuk a dobogót. Azt ki szeretném emelni, hogy eddig nagyon jó a szervezés, és soha nem látott színvonal jellemzi a rali hivatalos honlapját!

Forrás: ozdrally.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!