Sport

2010.11.03. 10:34

Horrorbaleset az első körben

<p>Csodával határos módon élte túl a szörnyű balesetet a német túraautó-bajnokság olaszországi versenyén a francia Alexandre Premat.</p>

A DTM tizedik futamát az olaszországi Adriában rendezték, a versenyt már az első körben meg kellett állítani. Előbb két autó csúszott ki a pályát övező gyepre, majd az Audi A4-sel versenyző Alexandre Premat ütközött a német Maro Engellel.

A francia elveszítette uralmát járműve felett, a szalagkorlátnak ütközött, a levegőben ötöt pörögve megint a korlátnak csapódott. Szerencséje volt, kisebb karcolásokkal megúszta.

„Nem sokkal a baleset után beszéltem vele – mondta Wolfgang Ulrich csapatfőnök. – Úgy néz ki, minden rendben. Óvatosnak kell lenni, mert még jól emlékszem Tom Kristensen hasonló bukására. Akkor is előbb azt a hírt kaptuk, a pilóta rendben van, aztán kiderült, sokkal súlyosabb a sérülése”.

Kristensen három éve Hockenheimben szenvedett hasonló balesetet, nyaksérülése miatt akkor be kellett fejeznie a szezont.

Kattintson a képre, és nézze meg a videót!

Forrás: formula.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!