Sport

2010.11.05. 13:15

Szeizmográfokkal mérték a szurkolók által okozott rengéseket

<p>A poznani focistadiontól néhány száz méterre lévő toronyház lakóinak panaszára az épületben elhelyezett szeizmográfokkal mérték a rengéseket a Lech Poznan Manchester City elleni szerda esti Európa Liga-mérkőzésének idején - közölte csütörtökön a lengyel média.</p>

A lakók ugyanis azt állították, hogy a városi focicsapat legutóbbi, Salzburg elleni meccsén a szurkolók által okozott zaj és mozgás miatt erős vibrációt éreztek otthonaikban.

A lakók panaszára a városi építési hatóság felügyelete felkérte a poznani szabadidő és sportközpontot, hogy végeztessen méréseket az épületben. A központ szakembereket kért fel, akik szeizmográfokat helyeztek el az épületben, illetve a panaszosok lakásaiban. Amikor a Lech Poznan megmérkőzött a Manchester City ellen, a mérések megkezdődtek.

Jerzy Sternal, a mérést végző intézet igazgatója azt mondta, hogy több szögből mérték a vibrációt a meccs idején, és a műszerek annyira érzékenyek, hogy az ember számára alig érzékelhető rengéseket is jelzik. Az igazgató azt is közölte, hogy eredményeket elemezni fogják, és a végeredményt később közlik.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!