Sport

2011.07.25. 13:24

Bardóczy Ádámnak Szendrőn a hugi navigál

Miskolc - A miskolci Bardóczy Ádám nemrégiben még a Rally2-es bajnokság pécsi futamán diktálta az itinert - a hétvégén pedig az RTE szendrői megmérettetésén pilótaként bizonyíthat. A futamokra való felkészülésekről, történésekről és eredményekről beszélgettünk Ádámmal.

Miskolc - A miskolci Bardóczy Ádám nemrégiben még a Rally2-es bajnokság pécsi futamán diktálta az itinert - a hétvégén pedig az RTE szendrői megmérettetésén pilótaként bizonyíthat. A futamokra való felkészülésekről, történésekről és eredményekről beszélgettünk Ádámmal.

"A téli szünetben sikerült egy kicsit fejlesztgetni az autónkon – többek között új futóművet is kapott. Az új gátlóknak köszönhetően sokkal kezelhetőbb lett a Lada, ami eleinte szokatlan volt." - nyilatkozta Bardóczy Ádám. "Sikerült új gumikat is venni az első, egri futamra, aminek köszönhetően sokkal gyorsabban lehetett teljesíteni a szakaszokat – ez az időeredményekben is megmutatkozott. Az Eger rally egyébként számomra elég összetett volt. A rally2 mezőnye szombaton teljesítette a szakaszokat, ahol sikerült a kategória 2. helyét megszereznünk - és abszolút negyedik helyen zártuk az első futamot a Ladával. Másnap kategóriát és csoportot is váltottam, hiszen RTE-be egy Hondába ültem át navigálni, ahol egy bukás miatt elég hamar búcsút kellett intenünk a küzdelmeknek."

Miskolcon, majd Ózdon

"A Miskolc rally-n abszolút harmadik helyről és a kategória első helyéről sajnos kiestünk, technikai probléma miatt. Ezután következett az ózdi RTE futam, ahol megint navigáltam." - folytatta a versenyző. "Itt egy vitatható technikai ellenőrzésnek köszönhetően elvették a kategória első helyezésünket. Mivel nagyrészt saját pénzből versenyzek, és kevés a támogató, ezért miután Miskolcon kiestünk, és nem sikerült pontot szerezni, úgy láttam, nincs értelme már a bajnokságért versenyezni, így szerepcsere történt. Bükfürdőn rally2-es navigátorom, Bartha Nándor az első osztályban navigált, én pedig ettől kezdve Rallye2-ben is diktáltam az itinert az RTE bajnokságon kívül. Sajnos mindkét nap technikai hiba miatt kiestünk. Nemrégiben aztán tettünk egy kis kitérőt a Mecsek felé, ami meghozta gyümölcsét, hiszen végre célba értünk. Kategória első helyen és abszolút második helyen fejeztük be a futamot. Pécsett még sosem versenyeztem, mindezek ellenére tetszettek a pályák."

A navigátor vezet, ezért...

Bardóczy Ádám elmondta azt is, hogy az idén még három futamon biztosan indul. Mivel az utolsó két rally2-es versenyen navigálni fog, így más bajnokságot kellett keresnie. Az első rajthoz állása a jövő héten megrendezésre kerülő szendrői RTE futamon lesz, ahova már leadta a nevezést. Ott a húga, Laura fog navigálni neki, mivel eddigi itiner olvasója, Bartha Nándor is pilótaként fog részt venni a versenyen. Ezen kívül még terveznek egy hazai és egy külföldi futamot.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!