Sport

2011.07.01. 18:55

Bundabotrány: "Voltak furcsább meccsek is"

Nagy Béla szerint a Diósgyőr-Nyíregyháza meccs ,,nem lógott ki”.

Nagy Béla szerint a Diósgyőr-Nyíregyháza meccs ,,nem lógott ki”.

A 2010. május 5-én lejátszott Diósgyőri VTKNyíregyháza SFC (0-1) meccs idején a hazai klubnál Nagy Béla látta el az ügyvezetői teendőket. Őt nem érte annyira váratlanul a bundabotrány felszínre kerülése.

Örül az eredményességnek

– Néhány hete a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai meghallgattak, úgyhogy tudtam róla, hogy van vizsgálódás bunda-ügyben – mondta Nagy Béla. – Örülök annak, hogy eredménnyel jártak a rendőrök, és remélem, hogy ez egy tisztulási folyamatnak a része, és nem csak ezen a hét emberen fogják elverni a port. Ez a Diósgyőr-Nyíregyháza meccs egyébként nekem nem lógott ki, voltak ettől sokkal furcsább meccsek is ebben az évadban. Például tavasszal egy olyan bajnoki, ahol sok gól esett, és a játékvezetői hármas legalább négy esetben súlyosan tévedett a kárunkra, amelyekből gólok születtek, illetve azokat vettek el tőlünk. Sajnos, így utólag minden meccs kezd gyanússá válni, de konkrét bizonyítékok nélkül nehéz lenne bármilyen hibával kapcsolatban bundát említeni, hiszen nem lehet biztosan tudni, hogy mely hibákat követték el szándékosan, és melyek azok, amelyek a képességek illetve azok hiánya miatt következtek be. De, hogy ennyi pechje egy csapatnak nem lehet, mint amennyi nekünk volt abban az évadban, az biztos. Hogy mást ne mondjak, például ősszel négy öngólt is szereztünk...

Szinte mindenre emlékszik

Nagy Bélától azt is megkérdeztük, hogy mire emlékszik az ominózus mérkőzésről.

– Szinte mindenre, ez egész szezon itt van a fejemben, számtalanszor lepörgettem már, keresve a választ arra, hogy min ment el a bennmaradásunk – válaszolta a volt klubvezető. – Ez a Nyíregyháza elleni is megvan, azért is, mert talán a legutolsó esély volt arra, hogy elmozduljunk az utolsó helyről, hiszen csak 3 pont volt a két csapat között. Azóta sem értem, hogy amikor Brnovicot úgy lerúgták a 16-oson belül, hogy hónapokra kidőlt, miért nem kaptunk 11-est.

Horváth G.-ről

– Hogy milyen embernek ismertem meg Horváth Gábort? – kérdezett vissza Nagy Béla. – Rendes fiúnak tűnt, többször is beszélgettem vele, nem csak mint klubvezető a játékossal, az irodában. Nem gondoltam volna róla, hogy egy ilyen ügyben kerül elő a neve, voltak olyan játékosok a csapatban, akikkel kapcsolatban nagyobb esélyt adtam volna erre. Hiába, szurkolóként ebbe a közegbe, a fociba kívülről érkezőként nem láttam, láthattam bele.

A táptalaja

Kevesen tudják, bár a téma kutatója, a kanadai Declan Hill, aki The fix címen írt könyvet a focibundákról, és akinek a könyve Bunda néven hamarosan magyar fordításban is megjelenik, világosan megfogalmazta, hogy a fogadási csalások számára kiváló táptalaj az olyan hely, ahol viszonylag alacsony fizetéseket ígérnek a játékosoknak, és ezeket nem is fizetik ki nekik. Hogy mi volt a helyzet 2010. májusában ezzel kapcsolatban a DVTK-nál?     

– Nagy gondok voltak – foglalta össze röviden Nagy Béla. – Hogy pontosan kinek mennyivel tartoztunk az akkor pályára lépett játékosok közül, azt nem tudom megmondani. Az biztos, hogy egy hónapnyi volt az elmaradás a kifizetések terén, mert akkora már az a kevés támogató is elzárta a pénzcsapot, aki korábban adott, nem bízván abban, hogy bennmarad a csapat.


A Központi Nyomozó Főügyészség szóvívője nem nevezhette meg az érintett magyar meccseket.


Diósgyőr - A DVTK játékosai nem nyilatkozhatnak a gyanúba keveredett mérkőzéssel kapcsolatban.


Az egyik országos napilap szerint egy Diósgyőr – Nyíregyháza bajnoki buktatta le a fogadási csalókat.


A szövetségnek meg kell várnia a jogerős bírósági ítéleteket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!