Sport

2011.07.01. 18:34

Jelentősen bővülni fog a gyanúsítottak köre

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvívője nem nevezhette meg az érintett magyar meccseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvívője nem nevezhette meg az érintett magyar meccseket.

Milyen bizonyítási eszközökkel dolgozik a rendőrség a fogadási csalások ügyében? – tudakoltuk Egyedné Novodonszki Évától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől, aki ennyit mondott:

– Kérdésükkel forduljanak Bartha Lászlóhoz, a Nemzeti Nyomozó Iroda sajtóreferenséhez.

Megtettük, de az őrnagy nyomban továbbpasszolta a „labdát” Fazekas Gézához, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvívőjéhez.

– A hírközlő eszközök most előszeretettel nevezik meg az általuk gyanúsnak vélt meccseket, én azokban nem bocsájtkozhatok találgatásokba – közölte Fazekas Géza. – Így azt sem kommentálhatom, hogy mely magyar találkozókat érinthet a botrány. Azt viszont elmondhatom, hogy a közeljövőben jelentősen bővülni fog a gyanúsítottak köre.

Súlyosan sértené

A szóvívőtől azt is megkérdeztük, hogy milyen eszközöket vetnek be az eljárások sikere érdekében? Fazekas Géza szűkszavúan csak ennyit felelt: „Súlyosan sértené a nyomozás érdekeit, ha arról beszélnék, hogy hogyan és miképpen gyűjti a bizonyítékokat a rendőrség és az ügyészség.”

ÉM-KT


A szövetségnek meg kell várnia a jogerős bírósági ítéleteket.


Diósgyőr - A DVTK játékosai nem nyilatkozhatnak a gyanúba keveredett mérkőzéssel kapcsolatban.


Az egyik országos napilap szerint egy Diósgyőr – Nyíregyháza bajnoki buktatta le a fogadási csalókat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!