Sport

2011.07.01. 19:24

Tóth László: Más megvilágításba kerülhet...

Az ominózus összecsapáson Tóth László ült a Diósgyőri VTK csapatának kispadján.

Az ominózus összecsapáson Tóth László ült a Diósgyőri VTK csapatának kispadján. Tóth Lászlót körülbelül két hónapja meghallgatta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a mérkőzés kapcsán, így cseppet sem elképzelhetetlen, hogy valaki, vagy valakik ,,fülest adtak" a hatóságnak, hogy tapogatózzanak ezen meccs, annak eredménye körül...

– Azért sok dolog megmaradt bennem – vágott bele Tóth László. – Például az, hogy matematikai esélyünk még volt a bennmaradás kiharcolására, és hogy több olyan játékosnak is lehetőséget adtam, akik a korábbiakban méltánytalanul mellőzve voltak, akikről tudtam, hogy jó képességűek, és hogy mindent el fognak követni a három pont megszerzéséért. Az első félidő hajrájában Brnovicsot úgy lerúgták a vendégek, hogy azóta is sérült, majd a befejezés előtt kevéssel, ha jól emlékszem, Dobos ziccerét védte a vendégek kapusa. Ha az bemegy, akkor egy-egy... Bízom benne, hogy azért nem teljesen úgy van minden, mint ahogyan az eddig a híradásokban szerepelt...

Nem szerencsés

Tóth László megjegyezte: neki abból a szempontból, hogy ,,valami esetleg nem tiszta", sokkal gyanúsabb volt két korábbi mérkőzés, a Honvéd (2-4), illetve a Haladás elleni (1-3).

– Azért, mert ezeken az összecsapásokon csináltunk olyan bakiparádékat, hogy csak néztem... – folytatta a legutóbbi NB II-es bajnokságot Bőccsel ,,letudó" edző. – Szerintem rövidesen leülök, és megtekintem újra ezt a Nyíregyháza elleni találkozót, akár olyannal is, aki ennek a témának a szakértője, hátha fel tud fedezni nem szokványos momentumot, és lehet, hogy számomra is más megvilágításba kerülnek dolgok. Nem állítom, hogy nem lehetett valami, de én a kispadról úgy láttam, hogy a csapat mindent megtett azért, hogy győzzön.

Általában mi a véleménye arról, ha például egy élvonalbeli játékos fogad, tipp-mix-el? – kérdeztük még mindezt Tóth Lászlótól.

– Ez egy játék, ugyanolyan, mint a lottó, ezért aztán megtiltani nem lehet. Az már más kérdés, hogy egy elsőosztályban szereplő labdarúgónak nem szerencsés a saját mérkőzésére fogadnia, mert egyrészt etikátlan, másrészt nem lehet jól kijönni belőle.

ÉM-MI


Nagy Béla szerint a Diósgyőr-Nyíregyháza meccs ,,nem lógott ki”. A 2010. május 5-én lejátszott Diósgyőri VTK – Nyíregyháza SFC (0-1) meccs idején a hazai klubnál Nagy Béla látta el az ügyvezetői teendőket. Őt nem érte annyira váratlanul a bundabotrány felszínre kerülése.


A Blikk által felszínre hozott, 2010. május 5-én játszott, Diósgyőri VTK – Nyíregyháza SFC mérkőzésen végig a pályán volt a vendégcsapatban Minczér Tibor.


A Központi Nyomozó Főügyészség szóvívője nem nevezhette meg az érintett magyar meccseket.


Diósgyőr - A DVTK játékosai nem nyilatkozhatnak a gyanúba keveredett mérkőzéssel kapcsolatban.


A labdarúgó bundabotrány ürügyén természetesen felhívtuk a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesét, a jogi- és sajtóiroda vezetőjét, dr. Borbély Zoltánt, akitől azt kérdeztük, hogy a szövetség vizsgálódik-e már a gyanús találkozók ügyében?


Az egyik országos napilap szerint egy Diósgyőr – Nyíregyháza bajnoki buktatta le a fogadási csalókat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!