Sport

2011.08.14. 16:51

Triatlon Világkupa Tiszaújvárosban: A dobogósok mondták

Tiszaújváros - Véget ért a Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban. Íme a legjobbak nyilatkozatai!<strong>

Tiszaújváros - Véget ért a Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban. Íme a legjobbak nyilatkozatai!Gwen Jorgensen (Egyesült Államok): ,,Egy héttel ezelőtt a világbajnoki sorozat londoni versenyén elért második hely után, ez is egy jó eredmény. Úgy érzem jó formában vagyok, a futás különösen jól ment, de az egész versenyt nagyon élveztem. Örülök, hogy első tudtam lenni ezen a jó hangulatú Világ-kupa futamon.”

Annamaria Mazzetti (Olaszország): ,,Nem volt külön taktikám, csak szerettem volna jól menni, erőset úszni, és a kerékpározásban az élbolyban maradni. Sikerült, és bár a futásban sokáig vezettem, és persze jobb lenne elsőnek lenni, de a második hely is nagyon értékes. Nem vagyok szomorú így sem, ez egy értékes helyezés a pekingi világbajnokság előtt.”

Irina Abysova (Oroszország): ,,Ebben az évben is nagyon jól éreztem magam Tiszaújvárosban. Jól sikerült az úszás, kerékpáron nagyon keményen kellett együtt dolgozni, ez volt a három szám közül a legnehezebb. A futásban nyújtott teljesítményemmel is elégedett vagyok.”

Brent McMahon (Kanada): ,,Az úszás mindenki számára kőkemény, rengeteg jó úszó van a mezőnyben, ez olyan, mint egy túlélő próba, és ezt kell megtetézni a kerékpározással. Nekem tetszett a bicikli pálya, nem volt sok szél, ez nem zavart be, de a sok kanyar miatt érdekes volt itt menni. Ez a szám különösen jól sikerült, a végén pedig már csak egy jót kellett futni az első helyért.”

Aaron Harris (Nagy-Britannia) a célba érkezést után egészségi ellátásban részesült, így sem az éremátadón, sem a nemzetközi sajtótájékoztatón nem tudott részt venni.

Vanek Ákos (Magyarország): ,,Úgy vélem jó formában vagyok, tavaly voltak sérüléseim, volt egy olyan versenyem, ami után tolókocsiban érkeztem haza, akkor nagyon el kellett gondolnom a hogyan továbbon. Szerencsére ott voltak az edzőim, a versenyzőtársaim, a családom, ők kellettek ahhoz, hogy most itt lehessek. Lépésről, lépesre tervezünk, nem akarok nagyot ugrani, az elsődleges cél, hogy összegyűjtsek annyi világranglista pontot, amivel részt vehetek a londoni olimpián. Szeretnék visszakerülni a magyar olimpiai keretbe, ahová a tavalyi nem túl jól sikerült évem miatt nem kerültem be, mert így, központi támogatások nélkül sokkal nehezebb versenyezni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!