Sport

2012.06.14. 19:50

EURO-2012 - Bizonytalan Rosicky játéka a lengyelek ellen

Prága, 2012. június 14., csütörtök (MTI) - Súlyosabb az Achilles-ín-sérülése, mint eredetileg tűnt, ezért Tomás Rosickynek, a csehek csapatkapitányának a játéka erősen kérdéses a lengyelek elleni, szombati Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

Prága, 2012. június 14., csütörtök (MTI) - Súlyosabb az Achilles-ín-sérülése, mint eredetileg tűnt, ezért Tomás Rosickynek, a csehek csapatkapitányának a játéka erősen kérdéses a lengyelek elleni, szombati Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.Petr Kolár, a cseh labdarúgó-válogatott főorvosa szerdán még azt mondta: nagyjából 75 százalékos az esély arra, hogy Rosicky szombaton pályára léphet. Miután azonban az Arsenal középpályása a szerdai után a csütörtöki edzést is kihagyta, az orvosok már óvatosabbak.

"Tomás Rosicky gyógyítása a terv szerint halad. Döntést azonban csak pénteken, a mérkőzés előtti utolsó hivatalos edzés után hozhatunk" - mondta csütörtökön újságíróknak Martin Janousek szakorvos.

Rosickyt a keddi, görögök elleni találkozó félidejében le kellett cserélni. A középpályásnak már az Eb előtt is voltak problémái az Achilles-inával.

"A lábam egyszerű járáskor is fáj, rendesen rá sem tudok állni. Nem akarom azonban feladni a reményt, hiszen nagyon vártam erre az Eb-re. Ha egy kicsit is lehetséges lesz, játszani szeretnék" - mondta újságíróknak Rosicky csütörtök délután.

Janousek megerősítette, hogy a vállfájdalmakra panaszkodó Petr Cech kapus szombatra rendben lesz, és biztosan pályára lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!