Sport

2012.06.11. 14:48

EURO-2012 - Ír és orosz (vendég)szurkolói fölény Lengyelországban

Bata Alexandra, az MTI tudósítója jelenti: Varsó, 2012. június 11., hétfő (MTI) - A lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság első négy lengyelországi mérkőzését 162 ezer szurkoló látta élőben a stadionokban: a drukkerek fele lengyel, míg a külföldi nézők közül a legtöbben az írek (10 százalék) és az oroszok (8,5 százalék) voltak.

Bata Alexandra, az MTI tudósítója jelenti:

Varsó, 2012. június 11., hétfő (MTI) - A lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság első négy lengyelországi mérkőzését 162 ezer szurkoló látta élőben a stadionokban: a drukkerek fele lengyel, míg a külföldi nézők közül a legtöbben az írek (10 százalék) és az oroszok (8,5 százalék) voltak.

A krakkói és a mérkőzéseknek otthont adó városok - Varsó, Wroclaw, Gdansk, Poznan - szurkolói zónáiban három nap alatt több mint 740 ezren fordultak meg: csaknem felük Varsóban szórakozott - olvasható az Eb lengyel szervezőinek hétfői közleményében.

A szurkolók nagy érdeklődéssel követték a válogatottak edzéseit is: összesen 77 ezer focirajongó jelent meg a csapatok lengyelországi tréningjein. A legtöbben - 25 ezren - a hollandokra voltak kíváncsiak.

A varsói, gdanski, poznani, wroclawi és a krakkói repülőtereken három nap alatt közel háromezer légforgalmi műveletet, azaz felszállást és leszállást hajtottak végre, ebből csaknem 500 kizárólag az Eb-t szolgálta ki. Az öt város közötti vasúti forgalomban pedig közel 1200 összeköttetést jegyeztek.

Lengyelország keleti részében, a schengeni övezet határán az Eb előtti időszakhoz viszonyítva 30 százalékkal nőtt a forgalom ebben a péntektől vasárnapig terjedő időszakban: összesen csaknem 231 ezren lépték át a határt mindkét irányban. A repülőtereken 15 százalékkal nőtt a külföldi járatok utasforgalma: 40 ezren utaztak be, míg 32 ezren hagyták el az országot.

Az Eb nyitónapján, pénteken közel 12 ezer rendőr és mintegy 2600 városőr felügyelt a rendre az öt lengyel nagyvárosban. A rendvédelmi szervek jelenlétét az ukrajnai mérkőzések idejére csaknem felére csökkentették, míg a vasárnapi összecsapásokon már 7300 rendőr és 1900 városőr volt szolgálatban.

Három nap alatt majdnem 700 alkalommal volt szükség orvosi beavatkozásra és összesen 28 alkalommal került sor rendbontásra.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!