Sport

2012.06.30. 09:36

Foci Eb 2012 - Por került a német gépezetbe

Nyíregyháza - Elsősorban taktikai csata lesz a spanyol-olasz finálé, remélhetőleg korai góllal.

Nyíregyháza - Elsősorban taktikai csata lesz a spanyol-olasz finálé, remélhetőleg korai góllal.

Csak a foci! Erről szólnak Brekk János napjai. A Nyíregyháza Spartacus szakmai igazgatója az új vezérkarral bíró csapat erősítésén fáradozik, tárgyal, egyeztet, csütörtöktől pedig már edzést is vezet. Este pedig a tévé előtt nézi a meccseket, miként tette ezt csütörtökön is, amikor az olaszok stoptáblát tettek az eddig katonásan menetelő németek elé!

Pozitív meglepetés

– Mindkét csapat meglepett csütörtökön este – kezdte visszapillantását a második elődöntőre Brekk János. – A németeket tartottam esélyesebbnek, ám ismét kiderült, hogy a védelmükben vannak sebezhető pontok, amit az ellenfél ki is használt. Pirlóék pozitív meglepetést okoztak, hiszen az olasz foci morális válsága után összekapták magukat és mindent egybevéve megérdemelten gyűrték le Gomezékat. Egyébként a kontinenstorna semmilyen szakmai áttörést nem hozott, a sztárcsapatok játékosain látszott a bajnoki és kupasorozatok utáni fáradtság, néhányan már alig várták, hogy vége legyen számukra az Eb-nek és mehessenek szabadságra. Nem tűnt fel új, kimagaslót produkáló játékos, talán a kontinenstorna egyetlen hozadéka a videóbíró bevezetése lesz.

Az elődöntők előtt sokan tippeltek és vártak német-spanyol finálét, így mindenképpen meglepetés, hogy vasárnap este Cassanóék akarják majd elsüllyeszteni a hispán armadát.

– A spanyol válogatott erősebb, ám a sokpasszos játékukból hiányzik a dinamika, a ritmusváltás, az, ami a Barcelona és a Real erőssége – tért rá a fináléra Brekk János. – Az olaszok nagy lehetőség előtt állnak és könnyen okozhatnak majd meglepetést. A döntő nem ígérkezik közönségszórakoztató mérkőzésnek, bizonnyal nagy taktikai csata lesz. A tévé előtt ülőknek az lenne jó, ha valamelyik csapat korán a kapuba találna, mert akkor a másiknak meg kell majd bontani a sündisznóállását. Bízom benne, hogy így lesz!

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!