Sport

2012.10.17. 14:19

Magyar-török: választ adtak a kritikákra

Labdarúgás - Meggyőző játékkal nyert 3–1-re a magyar válogatott a kedd esti világbajnoki selejtezőn a Puskás-stadionban Törökország ellen, a mieink Erdinc találatára Koman, Szalai és Gera jóvoltából tudtak válaszolni. A DVSC-TEVA két futballistája, Mészáros Norbert és Varga József végig a pályán tartózkodott a kilencven perc során.

Labdarúgás - Meggyőző játékkal nyert 3–1-re a magyar válogatott a kedd esti világbajnoki selejtezőn a Puskás-stadionban Törökország ellen, a mieink Erdinc találatára Koman, Szalai és Gera jóvoltából tudtak válaszolni. A DVSC-TEVA két futballistája, Mészáros Norbert és Varga József végig a pályán tartózkodott a kilencven perc során.– Bevallom őszintén, a meccs végére kapkodnom kellett a levegőt, úgy elfáradtam – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Varga. – Sokat kivett belőlem pénteki (Észtországban 1–0-ra nyertek a magyarok) és a keddi csata, de nincs gond, szerdán délelőtt regenerálódtunk, a vasárnapi, DVTK elleni bajnokira pedig ismét fitt leszek – nyugtatta meg a Loki-szurkolókat a középpályás, aki azt is elárulta, nem csaptak nagy dáridót a találkozót követően. – Természetesen nagyon örültünk és kicsit tovább maradtunk együtt az öltözőben, mint máskor, de aztán mindenki útra kelt, hiszen hétvégén mindenütt bajnoki forduló következik.

„Úton voltak”

Varga így idézte fel a törökök ellen történteket: – Jól kezdett a vendég együttes, domináltak és jól járatták a labdát a térfelünkön. Mi a vezetőgóljukig „úton voltunk”, de keveset találkoztunk a játékszerrel. Erdinc találata felébresztett minket, sokat javultunk és ha szerencsésen is, de megérdemelten egyenlítettünk. A második félidőt úgy kezdtük, ahogyan kell, agresszíven és gólra törően, aminek meg is lett az eredménye. Ami a csoportbeli esélyeket illeti: a hollandok kiemelkednek a mezőnyből és vélhetően első helyen fognak végezni.

A 2. helyért kemény csatát vívunk majd a románokkal és a törökökkel, a legutóbbi győzelem arra jó volt, hogy kellő önbizalmat kölcsönözzön a társaságnak és választ adtunk a Hollandia elleni vereséget követően bennünket ért időnként túlzó kritikákra. A románok elleni márciusi mérkőzésen is meg kell szereznünk a három pontot, ám azon túl is roppant nehéz meccsek várnak még ránk a sorozatban: el kell utaznunk például Bukarestbe, de idegenben találkozunk még a hollandokkal és Törökországgal is. A tavalyi, svédverés után most ismét megmutattuk, van tartásunk és adott esetben képesek vagyunk felborítani a papírformát, ezen az úton kell tovább haladnunk, hogy álmainkat megvalósíthassuk! HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!