Sport

2013.03.01. 13:40

Fidesz-sajtótájékoztató: Idén több pénz jut a nyíregyházi sportra

Nyíregyháza - A kiemelt csapatsportágak két tételben kapnak támogatást Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A kiemelt csapatsportágak két tételben kapnak támogatást Nyíregyházán.Az elmúlt évi 156 millióval szemben 2013-ban 203 millió forintot különítettek el Nyíregyháza város sportjára – derült ki a pénteken tartott sajtótájékoztatón. Fesztóry Sándor önkormányzati képviselő hozzátette: a TAO-pénzek jóvoltából tavaly 300 millió, idén remélhetőleg közel ennyi, vagy még több jut a látványsportágakra. Nagyon lényegesnek tekintett program részeként 20 millió forintból befejezik az örökösföldi futballkomplexumot, 150 milliót a bujtosi csarnok, míg 60 milliót egyéb létesítmények fejlesztetésére költenek. Utóbbi összegben hangsúlyos szerepet a teniszcsarnok, illetve iskolai tornatermek felújítása.

Lipták Lajos önkormányzati képviselő, a nyíregyházi Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke bejelentette: A Magyar Kosárlabda Szövetség akkreditálta a Nyíregyházán működő akadémiát, a Magyar Atlétikai Szövetség pedig – immár nem először – az országos bajnokság megrendezésére adott lehetőséget a szabolcsi megyeszékhelynek. Közölte továbbá, hogy a sportbizottság kiemelt csapatsportágak esetében két részre tagolta az ez évi támogatási keretet – első és második félévre bontva az erre szánt pénzt. Ennek értelében a Marso-NYKK élvonalbeli kosárlabdacsapata júliusig 4 millió forint alap, illetve ugyanennyi eredményességi összegre számíthat, a Nyíregyháza Spartacus NB II-es futballcsapata hasonló kontsrukcióval kalkulálhat, a második vonalban szereplő Nyíregyházi Kézilabda Klub 4 millió alap, 3 millió eredményességi támogatást kap, az NRK NB I-es röplabdacsapata 2 millió alap, 1 millió eredményességi támogatással tervezhet.

Az érintett kluboknak nem teljesíthetetlen elvárásoknak kell megfelelni, ugyanakkor mindannyiuknak különös figyelmet szükséges fordítaniuk az utánpótlás-nevelésre.

Mindemellett 2 millió jut a parasportra, 18 millióval segíti a város az egyéb csapatokat és egyéni versenyzőket, a helyi úszásoktatás támogatására, amely ezer gyereket érint, több mint 13 millió forintot ad. A sportösztöndíj rendszer jóvoltából azok a tehetséges fiatalok részesülhetnek támogatásból, akik kiemelkedő sikert érnek el hazai, netán külföldi megmérettetésen – ily módon harminchat versenyzőt lehet motiválni. Folytatódik a műjégpályaprogram, erre 10 milliót meghaladó összeget szán Nyíregyháza.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!