Sport

2013.05.03. 14:34

Ovifociban követendő a nyíregyházi példa

Nyíregyháza - Majoros Attila, az MLSZ OTP-MOL Bozsik programjának igazgatója elsimerően nyilatkozott a látottakról

Nyíregyháza - Majoros Attila, az MLSZ OTP-MOL Bozsik programjának igazgatója elsimerően nyilatkozott a látottakról

A nyíregyházi Városi Stadionban nemrégiben ért véget az OTP-MOL Bozsik intézményi Grassroots fesztivál. Az országos programban Nyíregyháza rendelkezik a legnagyobb óvodás korcsoportú létszámmal, ez köszönhető a Monbebe alapítvány által működtetett foci-ovi rendszernek, melynek Nyíregyházán és Kálmánházán 37 óvoda a tagja. Ennyi helyen látnak el napi feladatot a Monbebe Alapítvány edzői. Az alapítvány húsz éves múltjában az elmúlt négy évben nőtt meg igazán jelentősen a gyermek létszáma és fa eladat ellátási helyszínek száma.

- A pénteki rendezvényen több mint ezer fiatal vett részt, és kettő kivételével minden óvodánk hozott csapatokat. Ezeken a rendezvényeinken a gyerekek számot adnak az egész éves fejlődésükről. Nem ragaszkodtunk az ügyességi versenyekhez, feladatokhoz. Az első pillanattól kezdve inkább a pályán játék közben látható észrevehető fejlődést tartottuk fontosnak, így óvodák közti torna rendszerű fesztivált szervezünk. Tizenhárom pályát alakítottunk ki a Városi Stadion centerpályáján és ott rendeztük a mérkőzéseket. - tudatta Szilvási István, a Monbebe alapítvány szakmai igazgatója.

- Immár hagyományosan Nyíregyháza rendezi ebben a korcsoportban az ország legnagyobb fesztiválját. Évek óta részt veszek a rendezvényeiken, és látva más települések, körzetek hasonló megmozdulásait, mind a gyerekek tudása, mind a rendezvény színvonala szempontjából kiemelkedő amit Nyíregyházán tapasztalok. Látszik a gyerekeken az egész éves munka eredménye. Kiemelkedő szakmai munka folyik Nyíregyházán, köszönhetően a Monbebe Alapítvány szakmai stábjának, felkészültségének és elhivatottságának. Alacsonyabb létszámú körzetekben sem tapasztalható ennyire összeszedett és jól szervezett, szakmailag is élményt nyújtó rendezvény. Csak gratulálni tudok az ittenieknek ehhez a következetes és elhivatott csapathoz! Azt kívánom, kövessék mások is Nyíregyháza példáját! -nyilatkozta Majoros Attila, az MLSZ OTP-MOL Bozsik programjának igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!