Sport

2013.07.21. 15:37

Küldjön hírt! - „Megúszta!”

Nyíregyháza - Kertész Kevin a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános iskola 13 éves tanulója nem mindennapi körülmények között teljesítette élete első Balaton átúszását.

Nyíregyháza - Kertész Kevin a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános iskola 13 éves tanulója nem mindennapi körülmények között teljesítette élete első Balaton átúszását.

Az MH 5. Bocskai Lövészdandár 24. Bornemisza Gergely Felderítő Zászlóalj ejtőernyős harci búvár kötelékének a tagjaként teljesítette az 5200 m távot. A rendezvényre az „Úszó-Erőd” tagjaként nevezett, a helyszínre a búvárkötelékkel és a balatonboglári célállomáson közelharc bemutatót tartó felderítő katonákkal érkezett. A révfülöpi bemelegítést követően fiatal korára és első átúszására tekintettel a Balaton átúszást már többször teljesítő búvárkötelék parancsnoka felajánlotta, hogy csatlakozzon a csapathoz. Az eligazításon a kilencfős harci kötelékben, mint VIP személy került kijelölésre. A korábbi években soha nem volt rá példa, hogy a búvárok „civil” személyt engedjenek a katonai alakzatba, mivel amellett, hogy speciális módon búváruszonnyal, maszkkal és sznorkel-lel teljesítik a távot, feladatuk még a bajba került sporttársaik mentése is. Kevin a közel 2 órás időeredményével az ejtőernyős harci búvárokat is megdöbbentette, teljesítményével nemhogy hátráltatta volna a köteléket, hanem a tavalyi időeredményen is sikerült javítani. Teljesítményét amellett, hogy őszinte gratulációval, emléklappal és a harci búvárok összetartozását kifejező és nagy becsben tartott pólóval jutalmazták - írta Olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!