Sport

2013.08.11. 15:45

Élnek a vissza nem térő lehetőséggel

Nyíregyháza - Huszonöt év után szerepelhet a legmagasabb osztályban a nyíregyházi tekecsapat – igaz, ózdi albérletben.

Nyíregyháza - Huszonöt év után szerepelhet a legmagasabb osztályban a nyíregyházi tekecsapat – igaz, ózdi albérletben.

Belevágnak! Nem azért nyerték meg az NB I-es bajnokságot, hogy a gyümölcsöt ne szüreteljék le, és ne induljanak el a sportág élvonalának számító szuperligában. Amelyik a földkerekség legerősebb tekebajnoksága, hiszen friss világbajnokok egész sora szerepel benne, és olyan csapatok alkotják a mezőnyt, mint az Európa-kupagyőztes Zalaegerszeg, a Bajnokok Ligája- és csapat világkupa-első Szeged vagy az NBC-kupában induló Répcelak. Ezt az esélyt még úgy sem vették el maguktól a Nyíregyházi TK játékosai, hogy a 2013/2014-es bajnoki évben egyetlen mérkőzést sem játszhatnak Nyíregyházán. A szuperligában ugyanis kötelező a lemezes pálya, az pedig a Városi Stadion tekecsarnokában nem adott. Így aztán az élvonalbeli szerepléshez albérlet után kellett nézni, a legközelebbi helyszín pedig Ózd – a borsodi városban talált otthonra az NYTK.

– A csapat döntött, hogy vállalva az utazásokat és a plusz költségeket, belevág a szuperligába – mondta a klub kommunikációért felelős játékosa, Finta Zoltán. – A keretből nagyon kevesen mondhatjuk el magunkról, hogy játszhattunk a szuperligában, korábban Szlovenszki Tibor, Mogyorósi Péter és én Szolnokon, Hacker Dezső pedig a BKV Előrében játszott a legmagasabb osztályban. Arról nem beszélve, hogy a Nyíregyháza legutóbb huszonöt éve játszott az élvonalban. Valamennyien úgy voltunk vele, lehet, hogy vissza nem térő lehetőségről van szó, amivel élni kell. További hátrányt jelent, hogy edzeni sem tudunk majd lemezes pályán, de bízunk benne, hogy a sok hátráltató tényező ellenére ki tudjuk harcolni a bentmaradást. Ehhez az alapszakaszban számításaink szerint öt-hat győzelemre lenne szükségünk.

A szuperligát tíz csapat alkotja, a 18 fordulóból álló alapszakaszt követően a kilencedik és a tizedik már március elején elkönyvelheti a kiesést, a többiek pedig az 1–4. és az 5–8. helyekért folytatják a rájátszásban.

(A TELJES CIKK ELOLVASHATÓ A KELET-MAGYARORSZÁG 2013. AUGUSZTUS 12-I SZÁMÁBAN)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!