Sport

2013.11.26. 16:03

Vasi vendégek a kupában

A szombathelyi Haladás ellen szeretne meglepetést okozni a Nyíregyháza Spartacus.

A szombathelyi Haladás ellen szeretne meglepetést okozni a Nyíregyháza Spartacus. Két bajnoki között egy kupameccs - ez a novemberi fociszendvics! Kedden és szerdán a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért meccseltek, illetve meccselnek a résztvevők. A kiírás alapján ez már oda-visszavágós kör, így az első találkozók még nem hoznak döntést.

A Nyíregyháza Spartacus rangos ellenfelet fogott ki, hiszen az élvonalbeli Haladás a bajnokságban jól teljesít, jelenleg a negyedik helyen áll. A vasiak már kedden elindultak, de Mezőkövesden megálltak. A szombathelyiek ott tréningeztek és aludtak, szerdán folytatják útjukat Nyíregyházára, a villanyfényes derbire.

Az ellenfélben lesz ismerős, hiszen Predrag Bosnjak 2009 novemberében érkezett a Szparihoz és 2001 tavaszán távozott. Nyíregyházán huszonöt meccsen kapott lehetőséget és egy gólt szerzett (az Újpest ellen). Nyíregyházáról Veszprémbe vezetett az útja, idén nyáron igazolta le a Haladás.

A házigazda nyíregyháziak a másodosztály őszi listavezetőjeként várják a mérkőzést. Igaz szombaton még játszanak egy keménynek ígérkező mérkőzést az Ajka ellen, ám a kupában is szeretnék kivágni a rezet.

Ne kapjanak gólt!

- Szeretnénk meglepetést okozni a Haladás ellen - egyértelműsítette a célt Lucsánszky Tamás, a Spartacus vezetőedzője. – Mivel oda-visszavágós a párviadal, két mérkőzésben gondolkodunk. A szerdai, hazai találkozón a legfontosabb az lenne, hogy ne kapjunk gólt, így továbbjutási eséllyel utazhassunk majd a szombathelyi visszavágóra.

Ami a szerdai kezdőt illeti, a Kozármisleny elleni bajnokin ötödik sárgáját begyűjtő Törtei Tamás a kupában pályára léphet. Sajnos a szintén szombaton megsérült Szokol Zsolt kihagyja a Haladás elleni megmérettetést, miként a sérüléssel bajlódó Bajzát Péter is.

Az esélyek a vasiak mellett szólnak, ám a Mezőkövesd elleni Ligakupa-mérkőzésekből kiindulva meglepetést okozhat a Szpari, persze csak fegyelmezett, elszánt és eredményes játékkal. A találkozóra a bajnokikon megszokott jegyárak az érvényesek.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!