Sport

2013.12.03. 10:16

Catara nagy ugrásai az Arénában

Mind a megyebeli díjugratók, mind pedig a fogathajtók kitettek magukért a lovasvilágkupán.

Mind a megyebeli díjugratók, mind pedig a fogathajtók kitettek magukért a lovasvilágkupán.Kimagasló eredményeket értek el megyénk lovasai a hétvégén rendezett OTP Bank-lovasvilágkupán, amelyen díjugratásban és fogathajtásban is érdekeltek voltak a Papp László Budapest Sportaránéban, telt ház előtt.

A díjugratók közül a Nyíregyházi Főiskola SE színeiben Técsy Attila, valamint Gombos László, a Timpex LK képviseletében a Bubán Zsolt által felkészített ifj. Szabó Gábor indult a kiemelten rangos viadalon. Tárbály István lova, Timpex Cent ifj. Szabó Gáborral a nyergében a legrangosabb világkupa minősítő versenyszámban elért előkelő ötödik helyezésükkel vívták ki a szakma elismerését, míg Técsy Attila a Balogh-Milesz házaspár szenzációs kancájával, a mindössze hétéves Catarával a 2013-as OTP Bank-viágkupa legeredményesebb magyar párosa lettek, mivel mindhárom napon pontszerző helyen végeztek, és ebből kétszer, a pénteki nagykör és a vasárnapi kiskör versenyszámban is a legeredményesebb magyar párosként.

– Mindhárom napi versenyt külön értékelték, a pénteki nagykör viadal azért volt fontos, mert az ott elért eredményekkel lehetett bejutni a szombati és vasárnapi versenyszámokba – mondta a nagyszerűen szereplő megyebeli versenyzők közül Técsy Attila. – Valamennyi megyebeli díjugrató és lovai kiválóan teljesítettek, Catara teljesítménye azért egyedülálló, mert mindhárom napon pontszerző helyen végzett, és ne feledjük, mindössze hétéves lóról van szó. Nagyon rangos, remek hangulatú versenyen sikerült öregbítenünk a szabolcsi lovassport hírnevét.

Ehhez a fogathajtók is hozzájárultak, hiszen a kettes fogatok számára kiírt szimultán versenyszámban (párokba sorolták a résztvevőket, és ugyanazt a vonalvezetésű pályát kellett teljesíteniük, a győztes továbbjutott) ifj. Fekete György egészen a döntőig menetelt, és végül ezüstérmes lett, míg Szilágyi Botond a harmadik helyezést szerezte meg.

 

OTP Bank-lovasvilágkupa

Díjugratás

Péntek. Port.hu-kupa (kiskör, 130 cm-es akadályok): 2. ifj. Szabó Gábor (Timpex LK) Timpex Bölcsész nevű lován, 4. Gombos László (Nyíregyházi Főiskola SE) Ex und Hopp n. l. Szentkirályi kupa (nagykör, 145 cm): 4. Técsy Attila (Nyíregyházi Főiskola SE) Catara n. l., 9. Gombos László Aladin n. l.

Szombat. Tchibo Kupa (kiskör, 135 cm): 6. Gombos László Ex und Hopp n. l., 9. ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsész n. l. OTP Bank-világkupa (160 cm): 5. ifj. Szabó Gábor Timpex Cent n. l., 12. Técsy Attila Catara n. l.

Vasárnap. Bakonyerdő Kupa (középkör, 140 cm): 11. Técsy Attila Eragon n. l. Szent István Pezsgő-kupa (joker, 140 cm): 3. Técsy Attila Catara n. l.

Fogathajtás

MVM Partner-szimultánverseny: 2. ifj. Fekete György (Nyírbátori LE), 3. Szilágyi Botond (Fehérgyarmati LSK).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!