Sport

2014.03.29. 07:02

Három góllal újabb három pont!

A listavezető Nyíregyháza Spartacus zsinór­ban a hetedik győzelmét aratta, pénteken a Zete volt az áldozat. Jó előjellel indult a második vonalbeli focibajnokság huszonegyedik fordulójának pénteki nyitánya.

A listavezető Nyíregyháza Spartacus zsinór­ban a hetedik győzelmét aratta, pénteken a Zete volt az áldozat.

Jó előjellel indult a második vonalbeli focibajnokság huszonegyedik fordulójának pénteki nyitánya.A meccs előtt a Szpari öltözőjében járt Balogh János, a piros-kékek válogatott kapuvédője. Egyelőre még csak civilben, hiszen beteg volt, ám társai örültek a látogatásának és megfogadták biztató szavait. Aztán jött az újabb pozitívum, hiszen viszonylag hamar vezetéshez jutott a listavezető a vendég zalaegerszegiek ellen, mégpedig Bajzát Péter révén. A hazai gólgyáros nem sokkal később fejjel növelhette volna az előnyt, ám a vendégek rutinos kapusa, Vlaszák Géza résen volt.

Az első félidő a hazaiak fölényében telt el, a piros-kékek többet birtokolták a labdát, igaz nem volt nyomasztó a fölény, de magabiztosan játszottak. A vendég zalaiak Tanque helyzetétől eltekintve különösebb veszélyt nem jelentettek Ovszijenko Volodimir kapuja előtt. A második játékrészt valamivel aktívabban kezdték a vendégek, ám ez nem tartott sokáig. Jó tíz perc elteltével Huszák Tamás növelhette volna a hazaiak előnyét, de nagy helyzetben mellé fejelt. Megint kimaradt a büntető.

A játékrész dereka után véleményes büntetőhöz (a tévéfelvétel alapján a tizenhatoson kívül történt a szabálytalanság) jutott a hazai csapat, ám a tizenegyes, miként legutóbb a Tatabánya ellen, ismét kimaradt. Ezúttal Sándor István lőtt középre, ám az elvetődő Vlaszák visszanyúlva bravúrral hárított. Az elpuskázott lehetőség nem roppantotta meg a listavezetőt, amely továbbra is támadott.

Eredménnyel, hiszen a csereként beállt Kákonyi Dániel egy elveszettnek tűnő labdát pontosan adott be, Bajzát pedig megszerezte második gólját. Ez el is döntötte a három pont sorsát, ám a Szpari nem elégedett meg ennyivel. Nem sokkal később Sándor nehezebb helyzetből, majd’ harminc méterről mattolta Vlaszákot. Sőt, ezt követően Rezes László szép lövésénél a felső léc mentett.

Összességében a fölényben játszó nyíregyháziak uralták a játékot, a kapura sokkal veszélyesebbek voltak ellenfelüknél és teljesen megérdemelten szerezték meg zsinór­ban hetedik győzelmüket.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!