Sport

2014.06.29. 14:43

Feljutottak, mert a kényszer nagy úr

Nyíregyháza - A G. Focisuli Sportegyesület Oros egy éve alakított „nagycsapatot”, amely nem fecsérelte az időt.

Nyíregyháza - A G. Focisuli Sportegyesület Oros egy éve alakított „nagycsapatot”, amely nem fecsérelte az időt.

Nem vesztegeti az időt a Grund Focisuli. A 2008-ban alapított, főként az utánpótlás nevelésre szakosodott nyíregyházi egyesület minden korosztályban üzemeltett csapatot, egy esztendeje újabb kalandba vágott bele – felnőtt szinten is színre lépett. Nos, mindjárt csúcsra járatták a frissen toborzott legénységet, amely a megyei harmadosztály Nyírség-csoportban mindjárt az első nekifutásra bajnokságot nyert! A többek között Szatke Zoltánt és Nagy Sándort, vagyis élvonalbeli múlttal bíró játékosokat bevető gárda Buzás Lajos irányításával pipálta le riválisait.

– Kiöregedtek a korosztályos bajnokságokból a srácok, ráadásul akadtak Nyíregyházán rutinos, már levezető labdarúgók, akik szerettek volna még játszani, innen jött az ötlet, hogy alakítsunk „nagycsapatot” is – szellőztette meg az előzményeket Csire Sándor egyesületi elnök. – Azonnal fel akartunk jutni, nem nagyképűségből, sokkal inkább azért, mert a kényszer nagy úr: így valósíthattuk meg azt, hogy az U19-es csapatunk az egyesület berkein belül szerepeljen. A célt elértük, bár nagyon nehéz volt, mivel három olyan klub akadt, amely kivétel nélkül feljebb kívánt lépni. A tapasztalat ezúttal is sokat ért, ami párosult a fiatalok erejével, ennek köszönhetően valóra váltak reményeink.

- KM-KT -

A teljes cikk a Kelet-Magyarország júnuis 30-i számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!