Sport

2014.09.24. 11:06

Ahol biztos nem keresnek bűnbakot

Nyírmada - Noha az utóbbi három fordulóban nem nyert a Nyírmada, igazából egy meccs lóg ki a sorból.

Nyírmada - Noha az utóbbi három fordulóban nem nyert a Nyírmada, igazából egy meccs lóg ki a sorból.A nyírmadai támadógépezet becsülettel termel. A megyei első osztályú futballcsapat valamennyi bajnoki mérkőzésén ipari mennyiségben szállította a gólokat – olyannyira, hogy a húsz találatnak közelébe sem ér senki.

Kifejezetten értékes

A bökkenő csak az, hogy mindeközben tizennégy „dugót” is beszedett a Szőke-legénység (ennél többet egyedül a Szatmár Unió könyvelhet el...!), emiatt hiába indította három győzelemmel az idényt, némiképp megrekedt a szekér.

Az utolsó három fellépés nem egészen úgy sikerült, ahogy azt megálmodták az érintettek, mindazonáltal csupán a tuzséri zakó (5–1) lóg ki a sorból. Bár a Szakollyal szembeni hazai döntetlen (3–3) sem töltötte el földöntúli boldogsággal a szakvezetést, a szombati, Kemecsén szerzett egy pontot már nagyon tudják értékelni.

– Egyetlen igazi problémánk akadt Tuzséron és a Szakoly elleni meccseken: olyan gólokat kaptunk, hogy egyszerűen nem fér bele – füstölgött Szőke István, a Nyírmada edzője.

– Nem akarok senkit pellengérre állítani, mégis bosszantó, milyen körülmények között kerültünk hátrányba mindkét alkalommal: ilyen elemi hibákat serdülő korunkban nem követtünk el!

– Futnunk kellett az eredmény után, holott alakulhatott volna másképpen is. Annál is inkább, mivel a játékkal és a hozzáállással nem volt gond, Kemecsén például bőven az NB III-as szintnek megfelelő mérkőzést vívtunk, a pontszerzést kifejezetten értékesnek tartom.

Tisztességesen készülni

Momentán ötödik helyen táborozik a Nyírmada, lőtávolon belül az élen nyomuló Tuzsérral szemben. A hátrány lefaragására adott az esély.

– Hiányzik a győzelem, egyértelmű, csak akkor léphetünk előre, ha három pontokat gyűjtünk. Nincs baj, egy a lényeg, minden mérkőzésre tisztességesen kell készülni. A következő két meccset itthon játsszuk, amennyiben a Nagyhalász és a Balkány ellen megfelelően szerepelünk, biztos, hogy jó helyen leszünk.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!