Sport

2014.10.12. 13:47

A sisakra rögzített kamera okozta Schumacher súlyos fejsérülését

Kiderült, hogy a népszerű GoPro kamera rögzítőtalpa okozta a Forma 1-es pilóta súlyos fejsérülését. Schumacher állapota lassan, de javul.

Kiderült, hogy a népszerű GoPro kamera rögzítőtalpa okozta a Forma 1-es pilóta súlyos fejsérülését. Schumacher állapota lassan, de javul. A Forma 1-es kommentátor, Jean-Louis Moncet jelentette ezt be, miután beszélt a bajnok fiával, Mick-kel az édesapja balesetéről. Michael Scumacher december 29-én szevedett súlyos fejsérülést síelés közben a francia Alpokban. Elesett és beverte a fejét. Még mindig képtelen mozogni és beszélni, de már van annyira jó állapotban, hogy nem kellett tovább a kórházban tartani, egy csapat szakértő felügyeli őt a Genfi tónál található, 35 millió fontot érő házában.

Moncet ezt mondta egy rádióinterjú során: "Nem az esés volt a probléma, hanem a sisakjára rögzített GoPro kamera, ez sértette meg az agyát. Beszélgettem a fiával és azt mondta, hogy az apukája nagyon, nagyon lassan gyógyul. Bár minden nagyon lassan történik, ideje van bőven. Tulajdonképpen az egész hátralévő élete rendelkezésére áll, hogy talpra álljon."

Az orvos szerint a 45 éves sztárpilóta állapota sokat javult, de még nem tudni, milyen mértékű lesz a felépülése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!