Sport

2014.11.07. 10:32

Varázserővel bíró vasvári csarnok

Mátészalka - A szatmári házirangadó tétje: melyik csapat reménykedhet a felzárkózásban.

Mátészalka - A szatmári házirangadó tétje: melyik csapat reménykedhet a felzárkózásban.

Sanyarú idők járnak a Mátészalkai MTK NB II-es férfi kézilabdacsapatára, amely évek óta keserves küzdelmet vív a bentmaradásért. Jelenleg is utolsó a tabellán. Alig néhány hónapja Fehérgyarmaton fel sem merült hasonló gondolat, a száraz tény viszont az: momentán csupán két riválist előz meg a Csapos-gárda. Nos, az Észak-keleti csoport hetedik fordulójában éppen egymás útját keresztezi a két szatmári egylet – így a szombaton esedékes (kezdés: 18 óra) gyarmati partinak immár az a tétje: melyik fél reménykedhet a felzárkózásban, avagy ragad tartósan az alsóházban.

A listavezető Nyírbátornak értelemszerűen nincs ilyen problémája. Sőt, az eddig hibátlan menetelést bemutató Váczi-legénységnek elméletileg – a nyeretlen, két pontját döntetlenekkel összekaparó... – Bőcs otthonában sincs különösebb oka az izgalomra. Bezzeg a Tiszavasvárinak! A szabolcsiak amilyen gyengén muzsikálnak idegenben, olyannyira acélos produkcióra képesek hazai közegben, márpedig szombaton (18 óra) saját közönségük előtt szerepelnek. Szükség is lesz a varázserővel bíró vasvári csarnok kiváltotta hatásra, mert a harmadik helyen tanyázó Berettyóújfalut fogadja. Az egyetlen vasárnap színre lépő megyei együttes, a lassan, de biztosan formába lendülő Kisvárda a Hajdúböszörményt látja vendégül (18 óra) – naná, hogy a győzelem reményében.

Női fronton a Kisvárda tudja le gyorsabban a hét végére rendelt penzumot. A szombatra kiírt alsózsolcai találkozó országos kettesnek ígérkezik, a második helyen nyomuló Dévényi-társulat ugyanis – legalábbis az őszi eredmények ezt sejtetik – jóval jobb a táblázaton mindössze egy vetélytársat lehagyó borsodi ellenfelénél.

A Kölcsey DSE-Nyíregyháza vasárnap (12 óra) a bujtosi csarnokban bizonyíthatja: képes hasonló előadásra, mint a legutóbb körben, amikor príma teljesítmény nyújtva szorongatta meg a bajnokesélyes Füzesabonyt – méghozzá látogatóként.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!