Sport

2015.01.08. 12:18

Az ifjú titánnal van az erő és a tudás

Nyíregyháza - Pádár Krisztián áprilisban 44 pontot ütött a finnek ellen – Nyíregyházán is főszerep vár rá a válogatottban.

Nyíregyháza - Pádár Krisztián áprilisban 44 pontot ütött a finnek ellen – Nyíregyházán is főszerep vár rá a válogatottban.

Az már jelent valamit, ha bennfentesek egyöntetűen vélekednek: Pádár Krisztián lehet a fő letéteményese a magyar junior válogatott remélt sikeres menetelésének a világbajnoki selejtezőkörben – Nyíregyházán. A bujtosi csarnokban pénteken kezdődő, vasárnap este záruló tornán – sorrendben – Lettország, Görögország és Franciaország lesz Demeter György szövetségi edző együttesének ellenfele.

A tizennyolc éves, két centi híján két méter magas, nyárig kecskeméti színekben szereplő titán az aktuális szezonban már légiósként bizonyítja rátermettségét: a belga NOLIKO Maasei együttesének vezetősége aligha volt balga, amikor éppen a magyar fiatalt szemelte ki.

Felépítette pályafutását

– Felépítettem magamnak, hogy mit, mikor szeretnék elérni – nyomatékosította a rendkívül határozottnak, egyben erőteljesnek tűnő Pádár Krisztián. – Mondhatom, itthon már mindent megnyertem, valamennyi korosztályban, a felnőttek között is szereztem aranyérmet, ez a célom Belgiumban is. Bár a hazai kupasorozatból kiestünk, ettől még jól alakulhat a szezon. Ég és föld a különbség, nem lehet összehasonlítani az itthoni és a kinti körülményeket. Hozzáteszem, a belga klub európai viszonylatban is legszervezettebbek közé tartozik, valóban csak a játékra kell koncentrálni.

Pádár Krisztián nem epizodista a Benelux-állam gárdájában, amit mi sem jelez fényesebben: hiánya miatt elhalasztották a Maasei eredetileg január 10-ére kiírt bajnoki összecsapását. Tehetségéről sokat elárul, hogy az áprilisban letudott, Finnországgal szembeni U20-as Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen 44 (!) pontot ütött. Igaz, ez is kevés volt a sikerhez.

A továbbjutás a cél

– Most a továbbjutás a cél – szögezte le Pádár Krisztián. Ennek érdekében az első helyet kell megcsípni a Demeter-alakulatnak a nyíregyházi megmérettetésen. – Nem is lehet más, ha már ennyi energiát fektettünk be. Ismerem a mezőnyt, kevés még a kiforrott játékos, sok függ egy-egy jó képességű röplabdázó formájától. A franciák a legerősebbek, a tavalyi Eb-n harmadik helyen végeztek, éppen velük vívjuk az utolsó meccsünket, amely remélhetőleg sorsdöntő lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!