Sport

2015.01.15. 09:40

Száz gólnak is egy a vége

Nyírlugos - Hiába vezeti a tabellát a Nyírlugos, egyelőre nehezen elképzelhető, hogy vállalja a feljutást.

Nyírlugos - Hiába vezeti a tabellát a Nyírlugos, egyelőre nehezen elképzelhető, hogy vállalja a feljutást.

Ez van, ezt kell szeretni. A jelek szerint Nyírlugoson senki nem dőlt kardjába, hogy a futballcsapat a megyei harmadosztályba süllyedt. Pedig szebb idők is jártak arrafelé, olyannyira, hogy hajdanán jóval magasabb nívón (megye egy...) is megsüvegelendő módon szerepelt az egylet.

Momentán viszont a Nyírség-csoportban produkálja magát – meglehetősen eredményesen. Tizenhárom győzelem mellett mindössze egy döntetlen csúszott be, eközben kereken száz gólt szerzett, így az élre rakétázó Kavalecz-alakulat hat pontot vert a legfőbb üldözőnek tekinthető Kállósemjénre.

– Nagyon jó csapatunk van, csak azt sajnálhatjuk, hogy az előző szezonban nem ilyen volt, mert akkor egészen biztosan nem estünk volna ki – elmélkedett ifj. Kavalecz Béla, a Nyírlugos edzője. – Még messze a bajnokság vége, mindenesetre azon már elgondolkoztunk, hogyan tovább... Lehet, sokaknak furcsa lesz, amit mondok, de nehezen tudom elképzelni, hogy vállalnánk a feljutással járó terheket. Ugyebár nincs ifjúsági csapatunk, a helyi fiatalokat pedig egész egyszerűen nem érdekli a labdarúgás, ezért jelenleg csupán illuzió merészebb terveket szövögetni. Mindenki a gép előtt ül, a szülők nem engedik el őket, mert hideg van, meleg van, esik az eső, vagy éppen tanulni kell. Jó, ha öt srácot össze tudnánk szedni... Az is igaz, mire hazajövünk egy idegenbeli meccsből, az utolsó busz is elmegy, a fiúk nem érnének vissza a kollégiumokba. Legalábbis erre hivatkoznak... Így valószínűleg maradunk, ahol vagyunk. De ez még a jövő zenéje, a vezetőség majd időben dönt róla.

Azaz, hiába listavezető a Lugos, ifj. Kavalecz Béla tudja, hol a helye a csapatnak.

– Az tény, nincsenek nagy távolságok, nem megy el az egész napunk az utazással, ráadásul sikerélmény ér minket. Nyilvánvalóan, az lenne a normális, ha egy csapat a lehetőségeihez mérten a számára elérhető osztályban szerepelne, de nem mindenáron. A mai világban különösen nehéz eleget tenni a követelményeknek, a költségekről nem is beszélve.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!