Sport

2015.03.25. 19:43

Egyszer hopp, másszor kopp

Nyírmada - A listavezető tuzsériak legyőzésével a Nyírmada ismét kiélezetté tette a bajnokságot a megyei I. osztályban.

Nyírmada - A listavezető tuzsériak legyőzésével a Nyírmada ismét kiélezetté tette a bajnokságot a megyei I. osztályban.Szó se róla, hamar rendet vágtak a sorok között a nyírmadaiak. A megyei első osztályú futballcsapat a tavaszi nyitányon elkövette azt a malőrt, hogy hazai pályán csupán döntetlent játszott a mindaddig „lenullázott”, sereghajtó Nagykállóval – mégsem dőlt össze a világ.

A Szőke-legénység ugyanis a folytatásban győzelemmel tudta le a mindenki számára veszélyes tiszalöki túrát, míg legutóbb a Tuzsér elleni rangadót húzta be. A szombati, Dávid Róbert góljával megnyert összecsapással két legyet ütött egy csapásra a második helyen tanyázó Mada: egyfelől eltüntette hárompontos hátrányát a tabella tetején nyomuló Tisza-parti egylettel szemben, másrészt jókora önbizalomfröccsöt meríthetett a további menetelésre.

Váratlan eredmények

– Minden csapat életében előfordulhatnak meccsek, amelyeken nem sikerül semmi, a Kálló elleni ilyen volt – taglalta Szőke István, a Nyírmada játékos-edzője. – Nem becsültük le őket sem, valami mégsem működött… A döntetlen vereséggel ért fel, megjegyzem, sajnos, ősszel is hullajtottunk pontokat alsóházi csapatokkal szemben. Ugyanakkor bravúrokat is bemutattunk, nyerni tudtunk például Tiszavasváriban, ahol ez rajtunk kívül csak az Ibránynak sikerült.

És akkor egyből a témánál is lennénk. Megfigyelhető ugyanis, hogy a madaiak a mostani sorozatban hajlamosak bakizni a táblázat hátsó felében rekedt együttesek ellen. Ezzel párhuzamosan pedig az is leszűrhető: feltűnően eredményesek, amikor a közvetlen riválisokkal hadakoznak.

Bárki verhet bárkit

– Jellemző ránk, hogy a fontosabb, úgymond kiemelt jelentőségű mérkőzéseken rendre jó teljesítményt nyújtunk, mert jobban koncentrálnak, motiváltabbak a játékosok – szolgált kézenfekvő magyarázattal a magyar futballban oly gyakori „jelenségre” Szőke István.

– Nyilván az lenne a szerencsés, ha ez mindig így történne, de persze ez nem ennyire egyszerű. Felkészültünk arra, hogy több csapat csak a védekezésre koncentrál ellenünk, amit egyáltalán nem panaszként említek, ez a feladat, ezt kell megoldani. Hétvégi győzelmünkkel közel kerültünk az éllovashoz, de tökéletesen meg lennék elégedve, ha ebben a kiegyensúlyozott bajnokságban a dobogón végeznénk. Annál is inkább, mivel tudjuk jól, egyszer hopp, máskor kopp: ahogy az eredmények is mutatják, a tavaszi szezonban tényleg szinte bárki megverhet bárkit.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!