Sport

2015.03.31. 20:08

Emberhátrányban kerekedtek felül

Kisvárda - A Kisvárda szolnoki döntetlennel és emelt fővel búcsúzhatott a Magyar Kupától.

Kisvárda - A Kisvárda szolnoki döntetlennel és emelt fővel búcsúzhatott a Magyar Kupától.

Ha maradt is még eldöntetlen kérdés a visszavágóra, hamar elvarrták végleg a szálakat a szolnoki Magyar Kupa-negyeddöntőn. Korán tizenegyeshez jutott az NB II-es csapat, és azt értékesítve összesítésben már három gól volt az előnye.

Az eggyel alacsonyabb osztályú várdaiak becsületére legyen mondva, hogy küzdöttek tovább, és pontrúgásokat követően Kardos Norbert (kétszer is), illetve George Menougong is egyenlíthetett volna. Ehelyett a védőből negatív hős lett miután a kiállítás sorsára jutott kemény belépőjét követően.

Az eső hol rákezdett, hol elállt, a Várda pedig emberhátrányban is futballozott. Addig-addig érett az egyenlítés, míg végül meg is született, és továbbra is ment előre a vendégcsapat. A vendégek nagyon közel jártak a vezetést jelentő gólhoz, amivel már csak egy lépésre lett volna a hosszabbítás kiharcolása. A Szolnok ölte a játékot és húzta az időt, így emberelőnyben játszva megúszta a vereséget.

A Kisvárda tisztességgel búcsúzott A vendégek nagyon közel jártak a vezetést jelentő gólhoz, amivel már csak egy lépésre lett volna a hosszabbítás kiharcolása. A Szolnok ölte a játékot és húzta az időt, így emberelőnyben játszva megúszta a vereséget.

A Kisvárda tisztességgel búcsúzott – nagy kár az első meccsért, hát még az akkori vitatott jelenetekért…

Magyar Kupa: negyeddöntő, visszavágó

Szolnoki MÁV FC–Kisvárda Master Good 1–1 (1–0)

Szolnok, 300 néző, v.: Andó-Szabó (Erős G., Szalai D.).

Szolnok: Pokorni – Vári B., Antal G. (Zsdrál, 38.), Papucsek, Fritz – Mile – Tóth B. (Rokszin, 50.), Lengyel B., Nagy I. (Zsolnai, 85.), Kenderes – B. Tóth. Vezetőedző: Kis Károly.

Kisvárda: Szécsi G. – Molnár R., Kardos N., Kornutjak, Farkas M. – Minczér, Müller Zs. – Üveges (Fodor A., a szünetben), Lucas (Erős G., 62.), Menougong (Brankovics, 72.) – Bouard Ramos. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Gól: Vári B. (11-esből, 1–0) a 8., Bouard Ramos (1–1) a 73. percben

Kiállítva: Kardos N. (38.)

Percek, események

8. perc: B. Tóth került lépéselőnybe a tizenhatoson belül Molnár Róberttel szemben, a szolnoki középpályás jól fedezte a labdát, amikor a kisvárdai védő felvágta. A büntetőt a kisvárdai meccshez hasonlóan Vári a jobbra vetődő Szécsi Gergő mellett a kapu közepébe lőtte a labdát, 1–0.

41. perc: Kardos csúszott rá csúnyán B. Tóth lábára, a megmozdulásért a kisvárdai védő piros lapot kapott.

73. perc: A frissen beállt Brankovics baloldali beadása után Pokorni kitenyerelte a labdát, érkezett Bouard Ramos, aki átvette, majd 8 méterről a kapu bal oldalába lőtte, 1–1.

Továbbjutott: Szolnok (4–2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!