Sport

2015.04.28. 10:42

Nem tud hibázni a Piremon

Nyíregyháza - Sportdiplomáciai siker: a nyíregyházi csapat színre léphet a világ legerősebb meghívásos tornáján.

Nyíregyháza - Sportdiplomáciai siker: a nyíregyházi csapat színre léphet a világ legerősebb meghívásos tornáján.

Noha a Piremon SE nem a legjobb előjelekkel vághatott neki az ülőröplabda magyar bajnoki döntő második, Nyíregyházán rendezett fordulójának – hibátlan produkciót nyújtott. A hazaiak két kezdőjátékosa, Radasovszki Gábor és Vitéz Gábor is hosszabb időre kidőlt a sorból, mindazonáltal igazi csapatként működve, remekül megoldották a maródiak pótlását.

Holott az ugyancsak az aranyra hajtó, szerbiai Kikinda a lehető legerősebb összeállításában érkezett, de a házigazda, a nap legjobb teljesítményét nyújtva simán győzte le külhoni riválisát. Bár másik két találkozó némileg szorosabban alakult, mindannyiszor szettveszteség nélkül diadalmaskodott a Piremon.

Ily módon a nyíregyháziak újabb öles lépést tettek céljaik elérése – az újabb bajnoki cím elhódítása érdekében. Ráadásul az eddigi második helyezett mindenkitől kikapott ezen a napon, így ismét átrendeződött a bajnoki tabella. Nem mellesleg további sportdiplomáciai sikerről is hírt adhatunk. A Piremon SE nevezését elfogadták (így elismerve a sportágban mutatott erejét) a világ legerősebb meghívásos tornájára, a Sarajevo Open-re, amelynek az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címet birtokló bosnyák szarajevói klub a házigazdája. Az immár 14. alkalommal megszervezett eseményen sok év kihagyás után szerepelhet ismét a szabolcsi egyesület, így a a nemzetközi elittel szemben mérettetheti meg magát május végén.

Ülőröplabda

Magyar bajnoki döntő, 2. forduló, Nyíregyháza

Piremon SE–Oki Feniks Kikinda 3:0 (17, 16, 14), Piremon SE–Sprint SC Szombathely 3:0 (19, 16, 23), Piremon SE–Mozdulj SE Vác 3:0 (20, 19, 23)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!